Контролираният от Русия украински язовир Нова Каховка е бил повреден

...
Контролираният от Русия украински язовир Нова Каховка е бил повреден
Коментари Харесай

Москва: Украинските сили повредиха ВЕЦ Каховка с ракетен удар от Хаймарс

Контролираният от Русия украински язовир " Нова Каховка " е бил развален от обстрел от страна на украински сили, съобщи Ройтерс, базирайки се на съветски новинарски организации, оповестява Българска телеграфна агенция.

Представител на незабавните служби съобщи, че ракета, изстреляна от създадена в Съединени американски щати ракетна система " Хаймарс ", е поразила шлюза на язовира и е предизвикала вреди, съобщи ТАСС. По думите на служителя това е било " опит за основаване на условия за филантропична злополука " посредством разкъсване на язовирната стена.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери достоверността на изказванията в съветските медии.

Язовирът " Нова Каховка " се намира на река Днепър, покрай град Херсон, където украинските сили правят нахлуване. Този водоем закупи голямо стратегическо значение през последните седмици. Както Русия, по този начин и Украйна от октомври неведнъж си размениха обвинявания, че имат намерение да скъсат язовирната стена с експлозиви. Това би провокирало обилни наводнения надолу по течението на Днепър и евентуално би предизвикало обилни опустошения към град Херсон.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР