Контролираните от Запада международни служители са се обиграли в лъжите

...
Контролираните от Запада международни служители са се обиграли в лъжите
Коментари Харесай

Как WADA се опитва да провали Игрите на дружбата в Русия

Контролираните от Запада интернационалните чиновници са се обиграли в лъжите и провокациите

През март Световната антидопингова организация (WADA) още веднъж нападна Игрите на дружбата в Русия. Изпълнителният комитет на WADA изрази угриженост по отношение на проектите за провеждането им от 15 до 29 септември 2024 година По самодейност на актуалните западни водачи на огромния спорт организацията се пробва да провали надпреварите и към този момент „ изрази угриженост “ за провеждането им в Екатеринбург и Москва

От позиция на олимпийските босове Световната антидопингова организация би трябвало да се трансформира в инструмент, с който съветските недоброжелатели, в случай че не съумеят да провалят Дружеските игри, най-малко ще се опитат да усложнят оптимално живота на тяхните задгранични участници. Миналия ноември WADA към този момент нападна Игрите на дружбата и даже стартира да ги „ анулира “. Тогава управлението на организацията разгласи, че Руската федерация няма право да провежда сходни Игри.

Тези дейности продължиха масираната „ офанзива “ против Игрите на дружбата, която по това време към този момент беше стартирана от Международния олимпийски комитет (МОК). Шефът на МОК, олимпийският необут Томас Бах, непосредствено приказва за и загатна, че гръмката фраза се отнася съответно за Игрите на дружбата в Русия. А шефът на отдела на МОК за националните олимпийски комитети (НОК) Джеймс Маклауд просто забрани на НОК да вървят в Русия!

В същото време чиновници на МОК съумяха да предлагат на всички спортни федерации да отсрочат или анулират надпревари в Русия (самият МОК не възнамерява да провежда турнири). Международният олимпийски комитет обаче просто не може да забрани на Русия да провежда шампионати на своя територия! Особено в тази ситуация с Игрите на другарството, в чиято организация не взе участие даже Руският олимпийски комитет!

Освен това МОК и интернационалните федерации не признават Игрите на дружбата. В тази връзка съгласно специалистите единственият проблем за самия шампионат е, че той губи формалния си статут. И още веднъж единствено за МОК и неговите чиновници. Това значи, че на тях няма да се означават международни върхове.

Но Дружествените игри са комерсиален шампионат, което нееднократно е подчертавано. Дори ще изплаща парични награди (и то не малки) на тези спортисти, които завоюват медали. Организаторите на надпревари даже могат да дефинират свои лични правила за всеки спорт и МОК няма безусловно нищо общо с това.

Ето за какво трябваше незабавно да се включат чиновниците от WADA. Да се опитат да употребяват казуса с допинга като причина за основаване на проблеми на руснаците. WADA няма да обслужва Игрите на дружбата и РУСАДА /RUSADA/ не би трябвало (за всеки случай, явно за спомагателна презастраховка, основният юридически консултант на WADA Рос Венцел разгласи нуждата от осъществяване на персонален одит на Руската антидопингова организация за „ сходство с антидопинговия кодекс “). Съответно шампионатът може да бъде показан в агитационен проект като изцяло лишен от допинг надзор.

Освен това чиновници на WADA започнаха да се пробват да изнудват пари от Руската федерация и да показват възмущение, че руснаците, на които непрекъснато основават проблеми, не им заплащат.

В резултат на това почналата през есента акция на рецензии към Игрите на дружбата по някаква причина съответства с новинарските известия, че Русия и Беларус не са платили вноските си на WADA през 2023 година (приносът на Русия трябваше да бъде повече от 1,265 милиона $, Беларус - над 45 хиляди долара).

Днес западните водачи на огромния спорт, като към този момент упоменатия Томас Бах, който неведнъж е изразявал неодобрение от плана на Игрите на дружбата в Русия, вършат следващ опит да ги дискредитират, а в случай че имат шанс, даже да ги осуетят.

За задачата още веднъж са привлечени послушните служители от WADA. Те от своя страна, макар че не не разрешават непосредствено пътуването до Москва и Екатеринбург, към този момент предизвестяват, че на стартовете през септември

Западните предприемачи са вбесени от обстоятелството, че при започване на март уредниците на Световните другарски игри в Русия оповестиха, че чакат към 6500 спортисти от повече от 70 страни да вземат участие в тяхното събитие.

Руската страна непрекъснато акцентира: Игрите на дружбата не са опция на Олимпиадата, а единствено спомагателен комерсиален старт. Въпреки това МОК е изрично срещу, а WADA в този момент се пробва да сложи надпреварите в Москва и Екатеринбург наедно с Australian Enhanced Games или така наречен „ Допинг олимпиада “.

В същото време до момента не е имало и не е имало безусловно никакви учредения да се мисли, че на Дружеските игри няма да има допинг надзор.

От обстоятелството, че РУСАДА е лишена от признаването на WADA повече от 8 години под разнообразни надути и политизирани предлози, въобще не следва, че Руската национална антидопингова организация не работи и не съблюдава Световния кодекс.. Всъщност специалистите считат, че Русия разполага с една от най-модерните системи в света за битка с сходни злоупотреби и фактът, че WADA по никакъв начин не желае да окаже доверие в нея, е чисто и извънредно политически въпрос. Служещ включително в това число и за т.нар политика на наказания във връзка с съветския спорт.

WADA и актуалните западни босове на огромния спорт зад тази организация не помнят едно обикновено нещо, за което представителите на Глобалния Юг и Глобалния Изток от ден на ден им припомнят. Западът е единствено дребна част от международната общественост. Спортът би трябвало да сплотява тези общности. Също по този начин не би трябвало да се трансформира в инструмент за политически борби.

Спортът би трябвало да остане инструмент за поддържане на мира на планетата, а не да се политизира. Нациите би трябвало да употребяват спорта, с цел да обединят планетата и да създадат света по-добро място. Ето за какво са планувани Световните игри на дружбата, които ще се проведат в Москва и Екатеринбург от 15 до 29 септември. Те включват надпревари в 33 летни спорта. Наградният фонд ще бъде 4,6 милиарда рубли.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3029725 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед35036Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед113939Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед114375Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед53945Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед165055Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128957Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед113939Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед114375Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96380Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР