Контролираните от Киев градове Станица Луганская и Счастье, попаднаха под

...
Контролираните от Киев градове Станица Луганская и Счастье, попаднаха под
Коментари Харесай

Армията на ЛНР превзе териториите на Киев Станица Луганская и Счастье?

Контролираните от Киев градове Станица Луганская и Счастье, попаднаха под контрола на Луганската национална република, декларира съветникът на началника на Министерство на вътрешните работи на републиката Виталий Киселев в своя Telegram канал.

По-рано Народната милиция на ЛНР заяви, че е почнала артилерийска подготовка и интервенция за освобождение на краткотрайно окупираните си територии.

Народната милиция на ЛНР оповестява, че военнослужещите от 57-а обособена мотопехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна непринудено са се разоръжили и отхвърлят да продължат въоръжената борба.

От своя страна ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин(на снимката) съобщи, че военната интервенция в Донбас скоро ще завърши, предават международните медии.

53-та обособена механизирана бригада (ОМБР) на въоръжените сили на Украйна попадна в обграждане в региона на Волноваха (линията на прикосновение в ДНР). Украинските военни понасят тежки загуби и молят армията на ДНР да обезпечи филантропичен кулоар за изхода. Това съобщи Едуард Басурин, представител на Народната милиция на ДНР, представен от информационните организации.

„ Врагът понася загуби. В резултат на това в 53-та бригада двама офицери, командири на взводове, изоставиха подчинените си, не знаят какво да вършат, към този момент желаят да им създадем филантропичен кулоар. Те са подготвени да сложат оръжие, да преминат на наша страна и да останат живи ", сподели Басурин.

Постъпват информации и за колони с военна техника на съветската войска, които не престават да навлизат в граничните региони на Украйна и да се движат във вътрешността, без да срещат никаква опозиция.

Това се потвърждава от многочислени фрагменти от Херсонска област.

В региона са видяни десетки хеликоптери на съветските въздушно-космически сили, оповестяват очевидци за кацане.

Каховска Водноелектрическа централа (Херсонска област) попадна под цялостния надзор на съветските военни. Знамето на Украйна над ВЕЦ-а беше спуснато.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че е решил да организира военна специфична интервенция за отбрана на Донбас в отговор на молбата за помощ от ръководителите на ЛНР и ДНР.

Украйна вкара военно състояние в цялата страна.

Взривове се чуват в Киев, Харков, Одеса и други огромни градове на страната. По предварителни данни те се чуват от военните елементи на Въоръжените сили на Украйна.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР