Контролираната от руска медия РИА Новости създаде специален клип, посветен

...
Контролираната от руска медия РИА Новости създаде специален клип, посветен
Коментари Харесай

РИА Новости разпространява пропаганден клип за Баба Ванга

Контролираната от съветска медия РИА Новости сътвори специфичен клип, отдаден на годишнината от рождението на Ванга .

Материалът е озаглавен: " Велика пророчица или надарен манипулатор? " и в него са разказани съществени обстоятелства от живота на Ванга, както и събития, за които се твърди, че тя е предсказала. 

" Година след година се разискват нейните сбъднали се и лъжливи пророчества. Смята се, че е Ванга е предсказала пандемията от ковид : " Тя споделяше, че към тези двойки ще има огнище на остаряла болест, която ще донесе заплаха за цялото човечество. Може би болест, която е била победена ще се върне. Това ще се случи някъде на Юг. "

Какво още има в клипа: Вангелия се ражда на 31 януари 1911 година в оскъдно семейство от Струмица. Когато е на 12 години ослепява. Една от версиите, че е ранена във буря, съгласно друга очите ѝ са избодени при обезчестяване. Няколко години прекарва в дом за слепи, а след това се връща вкъщи, с цел да оказва помощ с децата. В годините на Втората международна война тя стартира да " вижда " местонахождението " на безследно изчезналите. Помагала на болните, определяла болестта. "

Медията свързва с Баба Ванга такива събития като гибелта на Сталин, атентатите от 11 септември в Съединени американски щати и потъването на съветската подводница " Курск ": " Разказват, че е предсказала гибелта на Сталин: " В света, в който ще отиде Сталин вратите ще са отворени и за други властимащи в Русия ".

Дарбата ѝ притегля публичното внимание и при нея стартират да се стичат и държавни служители.

През 1967 година е записана като държавен чиновник и визитите при нея се заплащат. Ванга в никакъв случай не взимала пари в ръце, само че получавала 200 лева заплата.

През 1980 година предсказва гибелта на съветската подводница " Курск ", упорства РИА: " В края на века през август 1999 или 2000 година Курск ще се окаже и целият свят ще го оплаква. "

През 1989 година Ванга " вижда " терористичните актове от 11 септември, продължава РИА: " Страх, боязън! Американските братя ще паднат, закълвани от стоманени птици. Вълци ще завият от храстите и ще потече река от почтена кръв. "

РИА Новости отбелязва, че " феноменът на Ванга носи голям приход на България. Туристите се стичат в страната, с цел да посетят ясновидката в дома ѝ в Петрич. Скептиците настояват, че сведенията за посетителите Ванга е получавала от таксиметровите водачи, чиновниците в хотелите и заведенията за хранене. "

Интересно е, че в Русия медиите постоянно пишат за Ванга и приписват на пророчествата ѝ доста от международните събития, които по един или различен метод са раздрусали света. 

Сподели с твоите другари

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР