Контраразузнаването на Силите за сигурност на Украйна (СБУ) по горещи

...
Контраразузнаването на Силите за сигурност на Украйна (СБУ) по горещи
Коментари Харесай

Украинското контраразузнаване заловило агент, който е координирал ракетния удар по Краматорск

Контраразузнаването на Силите за сигурност на Украйна (СБУ) " по горещи следи " е задържала сътрудник на съветските специфични служби, координиращ съветския ракетен удар по заведението в центъра на Краматорск на 27 юни. Той се е оказал локален гражданин, чиновник на локалната газопреносна компания. Това оповестява РБК-Украйна, като се базира на изказването на ръководителя на СБУ Васил Малюк.

Установено е, че арестуваният координиращ офанзивата против Краматорск се е оказал сътрудник на Главното разследващо ръководство на Русия (ГРУ). На 27 юни той е получил задача да откри дали гореспоменатото кафене работи и да записва наличието на гости там.

" За да извърши инструкциите, сътрудникът на ГРУ е направил прикрит видеозапис на обекта и паркираните наоколо коли. След това обвиненият препратил записаното досие на съветското военно разузнаване ", показват от СБУ.

Според следствието вражеският сътрудник е гражданин на Краматорск, чиновник на локалната газопреносна компания.

Преди това той е бил вербуван отдалечено от съветското ГРУ и по време на пълномащабно навлизане е " задействан “ и му е предоставена задачата да събира разследваща информация за базите и придвижванията на Силите за защита в Славянск и Краматорск, цитира РБК-Украйна.

Той също по този начин е трябвало да съобщи местоположението на локалната сериозна инфраструктура и обекти с всеобща централизация на цивилно население.

Руските окупатори са обстрелвали Краматорск, Донецка област, като са атакували града с две ракети. Едната от тях е блъснала в центъра на града, до постройката на локална пицария, а втората - до крайградското село Биленке, оповестява медията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР