Контранастъплението на украинската армия все още продължава, но вече е

...
Контранастъплението на украинската армия все още продължава, но вече е
Коментари Харесай

Пушилин: Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се изчерпва

Контранастъплението на украинската войска към момента продължава, само че към този момент е на привършване, за втора вълна на контранастъпление не може да се приказва. Това сподели на форума " Армия-2023 " изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин, оповестяват съветски медии.

„ Засега не бих нарекъл дейностите на въоръжените сили на Украйна на фронта по този начин – второ контранастъпление, спрямо това, което видяхме по време на първата вълна, с контранастъплението, което към момента се изчерпва. Но въпреки всичко има няколко горещи точки по линията на фронта, само че готовността на въоръжените сили на Руската федерация е на напълно друго равнище, в сравнение с беше преди шест месеца, да не приказваме за това, което се случи преди година ", сподели още Пушилин.

Както оповестиха от съветското министерство на защитата, украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. На 11 юли съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че въоръжените сили на Украйна са изгубили повече от 26 хиляди души от началото на контранастъплението. Руският президент Владимир Путин акцентира, че украинските войски не са сполучливи в никоя посока.

Международният военно-технически конгрес „ Армия-2023 “ се организира от 14 до 20 август в Конгресно-изложбения център „ Патриот “, на полигона Алабино и летище Кубинка. Около 1,5 хиляди водещи съветски предприятия от отбранителната индустрия ще вземат присъединяване в експозицията и деловата стратегия. Във форума възнамеряват присъединяване 85 задгранични компании и организации от седем страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР