Контрабандни медикаменти за над 100 000 лева откриха и иззеха

...
Контрабандни медикаменти за над 100 000 лева откриха и иззеха
Коментари Харесай

Контрабандни медикаменти откриха и иззеха митничари на Капитан Андреево


Контрабандни лекарства за над 100 000 лв. откриха и иззеха митническите чиновници на митнически пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград и от прокуратурата. Общо 245-те опаковки с хормон на растежа са открити при инспекция на товарен автомобил на 17 март.

Водачът, турски жител, показал документи за транспортираната за страна от Западна Европа стока. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в долапа на полуремаркето и под леглото  в шофьорската кабина са открити 245 химикалки с инжекционен разтвор с медикамента " Genotropin ", който съставлява хормон на растежа. Недекларираните опаковки с лекарствения препарат на стойност 100 653 лв. са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

От държавното обвиняване допълниха, че лидерът на товарния автомобил - турският жител А.К. (57 г.) е притеглен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение " гаранция в пари " в размер на 3000 лв., както и " възбрана за овакантяване рамките на Република България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР