Контрабандист №1 на цигари Илиян Стефанов – Истимарото и партньорът

...
Контрабандист №1 на цигари Илиян Стефанов – Истимарото и партньорът
Коментари Харесай

ДАНС и агенция „Митници“ дръпнаха Истимарото назад с 5 милиона

Контрабандист №1 на цигари Илиян Стефанов – Истимарото и сътрудникът му в кримибизнеса Тодор Шопов – Мъжкия, стоят зад разрушената от ДАНС и Агенция „ Митници “ съвременна фабрика за папироси в Севлиево.

 

Само в границите на броени минути двамата изгубиха цигари, тютюн и суперскъпа техника за най-малко 5 млн. лв..

Вероятно си спомняте, че на 20 април ДАНС и Агенция „ Митници “ разкриха незаконна фабрика за цигари в община Севлиево, в която бяха открити към 4 млн. къса цигари за най-малко 2 млн. лева и 3.5 тона нарязан тютюн, подготвен за стесняване. Тогава управляващите оповестиха, че е предотвратена вреда за държавния бюджет за 1.5 млн. лева единствено от неплатен данък.

 

В момента на инспекцията, проверяващите открили огромно количество кутии с цигари марка Marble без български акцизен бандерол, ситно нарязан тютюн и тютюн на листа, както и машини за рязане и сушене на тютюн, поточна линия за пакетиране и пакетиране на цигарите. Към момента на инспекцията фабриката работила, а на място се намирали 7 индивида. Обектът е запечатан. Оказва се, че цехът е оборудван с най-модерна техника и е образуван от Истимарото и Мъжкия.

 

И двамата са със забележителен опит в производството и трафика на цигари. Преди време нидерландската полиция разруши тяхна незаконна цигарена фабрика в Грьонинген, в която ченгетата откриха колосалните 150 т. нарязан тютюн.

 

За никого не е загадка, че бизнесът с цигари конкурира по доходи даже наркотрафика, а Истимарото и Мъжкия са живото доказателство за това. Те имат първокласни яхти за по над 1 млн. евро, закотвени на док в Истанбул. Това е и една от аргументите тандемът да има врагове в ъндърграунда, застраховка против които са бронираните лимузини, които карат разбойниците.  

 

Истимарото има и първокласен „ Ролс-ройс “, пуснат в български уебсайт за продажба на цена от 1 319 000 лева без Данък добавена стойност, т.е. близо 1.6 млн. лева с заплатен налог.

Полицейски източник, осведомен с следствието твърди, че Мъжкия се занимава с набирането на майстори за машините и със снабдяването на фабриките с материали за произвеждане на цигари.

Стоящият в сянка Истимарото пък отговарял за продажбата на готовата стока в чужбина и за прекосяването й през границата.

 

Нелегалните заводи на дуета бълват най-вече имитации на „ Филип Морис “, под марката „ Марлборо “ във всевъзможни вариации. Освен, че са наводнили пазара на Европейски Съюз с менте папиросите, Истимарото и Мъжкия доставят цигари даже във Англия, където цената е измежду най-високите в Европа – към 10 паунда за кутия.

Бандитите наемали на работа най-вече украинци – във всяка от фабриките им се трудили най-малко по 20 служащи от някогашната руска република, които живеели в незаконните цехове, без право да си подават носа на открито.

 

Истимарото и Мъжкия живеят в пловдивското село Марково, само че постоянно пътуват зад граница. Те имат няколко първокласни парцела в Испания. Според осведомени разрушената през 2021 година незаконна фабрика за цигари в Сарагоса на дуета бълвала продукция за съвсем 70 млн. евро. Там в бизнеса им помагали и испански нарушители.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Илиян Стефанов – Истимарото Тодор Шопов – Мъжкия Истимарото Мъжкия нелегална фабрика за цигари нелегален бизнес контрабандисти контрабанда
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР