Контрабандата е страховита в момента. И не е само със

...
Контрабандата е страховита в момента. И не е само със
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Контрабандата е страховита в момента. Не случайно днеска са сменени шефовете на митниците, на данъчното

" Контрабандата е страховита сега. И не е единствено със зърното. Не инцидентно днеска са заменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните гласоподаватели ще схванат по какъв начин са се облагодетелствали и с какъв брой. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното държавно управление всеки ден дава отговори. И те са безпорядък, безпорядък, злополука и всичко останало, " съобщи в Исперих водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов се срещна със земеделци в района. Пред него те споделят проблемите в бранша. " Това, което е в този момент, е доста зле. Тези, които бяха преди вас, унищожиха земеделците! А ние сме земеделска страна ", означи някогашният народен представител от ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен. Той добави, че земеделците изпитват големи компликации поради скъпите торове.

Бившият аграрни министър Десислава Танева означи, че година и половина сме имали ръководство, което не е защитило нито една посока в земеделието. Тя моли да се върне Плана за напояване. " Страни като Гърция, Румъния включиха промени в напоителната инфраструктура. Единственият късмет на нашия бранш остава тоталната рационализация на напоителната система. По отношение на зърнените коридори от Украйна България не сложи въпроса за застрашаването сигурността на нашите фермери, " изясни още Танева.

Местните хора означиха, че фонд " Земеделие " твърди - загубите за земеделието са 100 милиона лв.. " Ама какви 100 милиона? Това са им комисионните! ", разяснява Борисов. " Като видите, че грее слънце, значи е ден. Само на това ще вярвате. Иначе - не. Това са измамници! ", съобщи той във връзка с държавното управление на Кирил Петков и ръководството на " Промяната ".

Те последния ден сложиха маските, днеска слушам, че споделят - не слагайте маските. Малко да се осъзнаят... От министър на Българска социалистическа партия в земеделието се предава на министър от Българска социалистическа партия в земеделието. А вие ми говорите за проекти! ", съобщи Борисов. " Още малко би трябвало на народа да разбере измамата. Всичко излиза едно по едно. Преди година и половина Урсула (Урсула фон дер Лайен, бел. ред.) даде парите на Гърция, те към този момент ги похарчиха, добави някогашният министър председател.

" Последните издихания излизат едно по едно - 100 милиона изгубили от фонд " Земеделие ", милиард от друга... ", разяснява още водачът на ГЕРБ. Борисов разяснява още, че рецесията в земеделието е била основана от държавното управление " Петков ". " Продоволствената рецесия няма. Продоволствената рецесия я сътвори държавното управление - предходното. Дори и в този момент при тези добиви, освен това качество на пшеницата ние харчим милион и половина за хора и животни - ние имаме 6 млн., 6,5 млн. ", акцентира Борисов.

Неслучайно през днешния ден са заменени шефовете на митниците, на данъчните. Защото те големи пари от контрабанда натрупаха тези момчета и аз съм уверен, че техните гласоподаватели скоро ще схванат по какъв начин са се облагодетелствали и какъв брой... А и всеки ден го разбираме. От два дни виждате, че на всички наши изказвания и въпроси, служебното държавно управление всеки ден дава отговори. И те са - безпорядък, безпорядък, злополука. Така че, от народа зависи ", означи Борисов.

Запитан с кого ще се коалира на идните изключителни избори, той отговори: " Защо би трябвало да се коалираме? При тези резултати плачевни за страната. Няколко служебни държавни управления на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха какъв брой е неприятно...Сега, когато същият президент, със същото служебно държавно управление, им споделя, че е безпорядък, злополука, че е неуспех във всичко, стартират да му се сърдят. И стигат до нахалството да изясняват, че надали не имаме нещо общо с Радев. Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да откри най-малко за някои от проблемите механизми да ги реши ".

Той се пошегува, че е слушал през вчерашния ден по малките екрани " извънредно " по какъв начин Кирил Петков е подписвал в Гранитна зала контракта с " Джемкорп ", а след това напълно нетържествено го е развалил. " А за какво не подписахте по този начин и контракта за 7-те танкера? Защото, макар изказванията на госпожа Бориславова, този газ ще излезе десетки пъти по-скъпо за индустриалците ", изясни Борисов.

" Те са гибелен опит за България. И непрестанно ни заблуждават с предложения. КЕВР им бил отговорен. Ама в този момент като излезе със 70% по-скъп газ? Експериментът докара до банкрут на всички места. Днеска разбирам, че и приходите им не са добре. Има оферта - да кажат къде е терминалът, по какъв начин ще дойдат танкерите. " Ние сме ги обезпечили ", но като го подпише това служебният министър, това ще се изсипе на президента Радев на главата. Ама хак му е! Сега ще разбере президентът Радев какво е да работиш с недружелюбни партии ", означи още той.

" Българска социалистическа партия скачат от министър на министър и споделят " Недоволни сме ", " Чегъртат ни! ". Представете си през днешния ден Деси или Томислав да са министри и аз да споделям: " Недоволни сме! Зверски ни чегъртат! Българска социалистическа партия са като триглавата ламя - постоянно имат министри ", добави той.

Изгонените от Русия 14 български дипломати той дефинира като " взаимност ". " И без това сме свели връзките си с Русия на нула, тъй че това не е неволя, " изясни водачът на ГЕРБ. " Аз доста разгадавам на президента да обезпечи оптимално транспарантни и почтени избори, с цел да не губят хората тотално доверие в машините. Ако народът не се усети фактически да направи доста дребен резултат за " Промяната ", ще има още един стадий, в който народът ще се гърчи, " означи Борисов.

" Искате ли да ви кажа по какъв начин как Гълъб Донев ще прави бюджет? - Перо по перо. - Казвам го с най-хубаво възприятие ", пошегува се Бойко Борисов. " Друго ще ме питате ли? За парапета, в случай че желаете да приказваме, извънредно. Ама това в действителност, което виждате, са зрителни измами ", съобщи още водачът на ГЕРБ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР