Контраатаката на украинските въоръжени сили вече е стигнала до един

...
Контраатаката на украинските въоръжени сили вече е стигнала до един
Коментари Харесай

Украинската армия стигна до Купянск, Русия е на път да изгуби ключова позиция

Контраатаката на украинските въоръжени сили към този момент е стигнала до един от подстъпите на Купянск - град в източната част от Харковската област, който е значим за логистиката на съветските окупационни сили в района.

Украинските медии разгласяват фотоси на бойци, които развяват националния байрак пред табелата на входа на града.

Стратегическата позиция е част от проектите на армията, която за последните три дни съумя да напредне с близо 50 км на изток в територии, държани под контрола на Русия от март 2022 насам.

Купянск е главен център за снабдяването на съветската войска с хранителни запаси и за придвижването на окупационните сили.

През него минават няколко железопътни линии на север към Русия, както и към украински градове като Харков, Славянск и Лисичанск.

Ако Украйна си върне контрола върху Купянск, съветските войски на юг в Изюм ще бъдат изолирани.

Засега формалните институции в Русия настояват, че макар " сложната " обстановка армията продължава да държи града.

Министерството на защитата на Русия разгласява и видеоклип, на който се вижда по какъв начин бронирани машини пътуват по посока Харков. През деня централната част на града беше обстрелвана от руснаците, като по данни на локалните управляващи са потърпевши 14 души - в това число три деца.

Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя признава, че украинската войска е съумяла да си върне единствено " периферни " села и твърди, че не можело да става дума за сериозен пробив.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР