Контейнерите за смет, заемащи инвалидни паркоместа на ул. Цоко Каблешков

...
Контейнерите за смет, заемащи инвалидни паркоместа на ул. Цоко Каблешков
Коментари Харесай

„Контейнерите-инвалиди” до Четвъртък пазара освободиха паркоместата на колите със сини стикери

Контейнерите за боклук, заемащи инвалидни паркоместа на ул. „ Цоко Каблешков ” номер 5, в непосредствена непосредственост до Четвъртък пазара, към този момент са отстранени и хората в неравностойно състояние могат да паркират на „ сините места ”.
Прочетете още
След сигнал до TrafficNews , че местата към момента се заемат от въпросните контейнери, медията ни се свърза с кмета на район „ Централен “ Георги Стаменов, който неотложно разпореди инспекция и контейнерите бяха преместени.

Припомняме, че в средата на месец декември 2022г. сигнализирахме Оперативна програма " Чистота " от където ни дадоха отговор, че са осведомени с казуса и въпросът е поставен пред отдел " Екология " на регион " Централен ", които дефинират местоположението на контейнерите.

" Решението бе или да се преместят те, или да се обособят нови паркоместа за инвалиди. Кое, по какъв начин и къде ще бъде преместено ще посочат от общината ", оповестиха тогава от общинското дружество.

Бърза инспекция в гугъл тогава сподели, че контейнерите на въпросната улица „ Цоко Каблешков ” номер 5 напълно не са попаднали там инцидентно и несъмнено не са на мястото от скоро. Последните фотоси направени в платформата „ maps ” са от месец септември предходната година, което е доказателство, че въпросните контейнери-инвалиди са паркирани на сините места най-малко от 4 месеца, към днешна дата.

Кметът на район „ Централен “ изясни пред медията ни, че в началото въпросните контейнери са били сложени пред жилищни блокове в прилежаща улица, само че по желае на живущите са били преместени.

Колко време ще останат в настоящето си състояние обаче, зависи и от самосъзнанието на жителите, тъй като поради дефицита на паркоместа водачите на леки коли или служебни бусове могат самодейно да ги местят.

15.01.2023г.



16.01.2023г.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР