Контейнерите за събиране на ненужни дрехи и обувки в Шумен

...
Контейнерите за събиране на ненужни дрехи и обувки в Шумен
Коментари Харесай

Поставят нови контейнери за текстил и за събиране на стари дрехи в Шумен

Контейнерите за събиране на ненужни облекла и обувки в Шумен ще бъдат сменени с нови пет до 21 януари, заради промяна на компанията, която ги обслужва. Това оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Новите съдове, в бял и зелен цвят, са обозначени с надпис " Дрехи и обувки " и ще бъдат сложени на местата на старите. Докато завърши подмяната им, жителите могат да употребяват и останалите 10 контейнера за текстилни произведения в града.

От общинската администрация припомнят, че ненужните облекла и обувки би трябвало да бъдат опаковани в найлонови торби, преди да се сложат в съдовете. През 2021 година в контейнерите са събрани и предадени за оползотворяване близо 92 тона текстилни боклуци, означават от общинския пресцентър.

През идващите дни в Шумен следва да бъдат сложени още два нови контейнера за събиране на остарели облекла, обувки и аксесоари - на ул. " Преслав " и в ж.к. " Херсон ". С тях, съдовете за събиране на текстилни произведения в града към този момент ще са 17, допълват от общинския пресцентър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР