Контейнерът, в който бяха намерени телата на 39 души, опитващи

...
Контейнерът, в който бяха намерени телата на 39 души, опитващи
Коментари Харесай

Камионите на смъртта на Острова били три

Контейнерът, в който бяха открити телата на 39 души, опитващи се да влязат незаконно във Англия, е бил част от ескорт с три камиона. Това разкриват родственици на починалите, представени от " Скай нюз ". Те считат, че над 100 мигранти са били вкарани на Острова с тези камиони.

Шофьорът на камиона, 25-годишният Морис Робинсън, ще се изправи през днешния ден пред съда по обвиняване в ликвидиране. Освен това той е упрекнат в закононарушения за трафик на хора и пране на пари, заяви полицията в Есекс.

Други трима, мъж и жена, и двамата на 38 години, от Уорингтън, Чешир и 48-годишен мъж от Северна Ирландия остават в полицейския арест.

И тримата бяха задържани по съмнение за ликвидиране и трафик на хора в незаконна група. За мъж на 20 години, задържан от ирландската полиция в Дъблин, се споделя, че съставлява " интерес " за следствието на полицията в Есекс.

Във Виетнам няколко десетки фамилии са в трудно очакване, с цел да схванат дали техните близки не са измежду 39-те жертви на хладилния камион в Англия.

Смята се, че две от транспортните средства са изпълнили маршрута си, само че третото, което превозвало мъртвите мигранти, се е забавило на незнайно място. Крайната дестинация на другите два камиона не е известна.

Католическият духовник Антъни Данг Хуу Нам от виетнамската провинция Нгхе Ан, споделя, че в градчето, от което се счита, че са множеството жертви, интензивно се твърди тази версия. Той самият знаел за над 100 души, които били тръгнали " към нов живот ".

Представител на VietHome - уеб страница за виетнамци във Англия - съобщи, че е предал на проверяващите фотосите на към 20 души, за които е обявено, че са изчезнали.

Полицията в Есекс към този момент работи по идентифицирането на 39-те тела, които бяха открити в контейнера на камиона " Скания " с българска регистрация в градчето Грейс, източно от Лондон. Разпознаването ще стане посредством снемане на отпечатъци. Загиналите са носели " доста малко " документи за идентичност, заради което проверяващите би трябвало да разчитат на пръстови отпечатъци, ДНК и отличителни черти като татуировки или белези.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР