Контекстът на предстоящите избори е много променен. Имаме ново правителство,

...
Контекстът на предстоящите избори е много променен. Имаме ново правителство,
Коментари Харесай

Харалан Александров: Системните партии влизат във форма, това поставя на изпитание формациите на протеста

" Контекстът на идните избори е доста изменен. Имаме ново държавно управление, към този момент сме в посткоронавирусна обстановка – няма го затварянето, високата тревога и фрустрация. Доста по-спокойно е ". Това разяснява общественият антрополог по Би Ти Ви.
" Икономиката се оказа в добра кондиция. Обстановката е по-ведра, има европейско състезание по футбол, което приповдига още настроението на хората, а е и конкуренция на политическото шоу. В този смисъл у нас и предизборната конюнктура изисква да бъде изменена и партиите реагират интуитивно и се пробват да сменят жанра, който от рецензия и митинг минава постепенно към опит да се конструира оптимистичен роман за бъдещето, какъвто е изцяло вероятен ", добави той.
 Харалан Александров: В класическа предизборна обстановка сме Харалан Александров: В класическа предизборна обстановка сме
" Парламентът е трансфорат в естрада за предизборна битка. Това е класическа предизборна обстановка ". Това сподели пред БНР общественият антропо...
" На хората им пристигна малко допълнително борбата. Съвсем несъмнено е, че би трябвало да стартира някакъв диалог за бъдещето, което няма по какъв начин да бъде доминирано от една партия и ще би трябвало да се усъвършенства съдружната просвета. За консенсус е доста мъчно да се приказва сега, само че би трябвало да има единодушие по някои от основните въпроси за бъдещето на страната. В Българска социалистическа партия сега е доста мощно чувството, че същинският им проблем не е ГЕРБ, а Има Такъв Народ и “мутрите ” на Мая, които им вземат гласове. ", сподели още общественият антрополог.
Според Александров през последния месец партиите на статуквото са се окопитили. " В Българска социалистическа партия водачеството на Нинова се стабилизира, в ГЕРБ се вижда генерационно подмладяване и имат цяла нова кохорта от представители, които “много сериозно влязоха в ролята на съпротива ”. Движение за права и свободи пък получи доста мощно самопризнание - първо от Турция, след това от Европейски Съюз в границите на доста къс интервал, което значи, че въобще не би трябвало да бъде подценявано. Системните партии влизат във форма и това слага на доста огромно тестване партиите на митинга поради вътрешните им разлики, а и тяхната заварка е битката против ГЕРБ ", безапелационен е той.
По мотив глобите по закона “Магнитски ” Александров разяснява, че българските партии си мислеха, че могат да използват Съединени американски щати или посолството за свои цели, само че не те използваха американците, а американците ги използваха. “Забелязвам по какъв начин внезапно всички станаха врагове на Русия, оповестиха се за демократична народна власт и се подмазват на американците и махат с опашчици пред новия хегемон, което е доста унизително. Като се стартира от президента и неговото държавно управление и се мине през всички партии - кълнат се във честност. Ние внезапно забелязахме, че сме от другата страна на барикадата. Ние не реагираме на моралните послания, а на силата. Това е посттравматична реакция, разчитаме сигналите като “кой има най-голямата сопа ”. Не са отговорни американците - всичко е поради чудовищното разделяне, поради тежката ненавист, върху чиито криле пристигна новата политическа обстановка на смяната ", уточни Харалан Александров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР