Контактите на високо ниво между Китай и ЕС в последно

...
Контактите на високо ниво между Китай и ЕС в последно
Коментари Харесай

Сътрудничеството е посоката за развитието на отношенията между Китай и Европа

Контактите на високо равнище сред Китай и Европейски Съюз напоследък зачестиха, а развиването на китайско-европейските връзки притегли вниманието на интернационалната общественост, оповестиха от „ Радио Китай “.

На 26 май в телефонен диалог с испанския министър-председател Педро Санчес китайският ръководител Си Дзинпин акцентира, че има нови благоприятни условия за бъдещите китайско-европейски връзки, само че те са изправени и пред редица провокации. Най-важното е да се поддържа всеобхватното стратегическо партньорство, да се управляват различията и да се отбрани взаимноизгодното съдействие.

В последно време се появиха някои компликации в връзките сред Китай и Европейски Съюз. През март тази година Европейски Съюз наложи наказания на Китай поради „ правата на индивида в Синдзян “.

Миналата седмица Европейският парламент одобри план, съгласно който „ замразява “ преразглеждането на капиталовото съглашение сред Китай и Европейски Съюз.

Британският ежедневник " Гардиън " заяви, че немският министър на стопанската система Петер Алтмайер към момента поддържа капиталовото съглашение сред Европейски Съюз и Китай макар решението на Европейския парламент. Той сподели, че Китай е най-големият търговски сътрудник на Европейски Съюз.

" Надяваме се да реализираме съглашение с Китай, което ще е в интерес и на двете страни ".

Според данни на Евростат, от предходната година Китай е задминал Съединени американски щати и сега е най-големият търговски сътрудник на Европейски Съюз. Двустранният търговски размер е достигнал 709 милиарда щатски $, до момента в който сред Европейски Съюз и Съединени американски щати е бил 671 милиарда щатски $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР