Консумирането на провъзпалителни храни - фаст фууд, заместители на захарта

...
Консумирането на провъзпалителни храни - фаст фууд, заместители на захарта
Коментари Харесай

Кои хора никога не трябва да ядат пържени картофи?

Консумирането на провъзпалителни храни - фаст фууд, заместители на захарта и подготвени сладкиши - се трансформира в спънка за бързото възобновяване от варианта Омикрон, до момента в който пресните зеленчуци, горските плодове и билките способстват за това, споделя Сергей Чудаков, началник на отдела по превантивна медицина в NTI HealthNet.

" Днес хората се хранят най-вече с провъзпалителни храни, които не оказват помощ за подсилване на имунната система, а в противен случай - отслабват я. Това са всички фаст фууд храни, изключително обичаните на мнозина пържени картофки, подготвена майонеза с оцет, подготвени сладкиши (бонбони, торти, други сладкиши) ", сподели Чудаков.

Той съобщи, че би трябвало да се обърне особено внимание на храните, съдържащи фруктоза. 

" Съществува дългогодишно неправилно разбиране, че фруктозата е по-здравословна от глюкозата. Изкуствените артикули, съдържащи фруктоза, се считат за положително хранене, до момента в който те в действителност имат провъзпалителен резултат и провокират инсулинова устойчивост. Соковете, даже прясно изцедените, също не всеки път са здравословни. По-добре е да избирате пресни плодове или да си вършиме смутита, а в случай че вършиме сокове, то това да са зеленчукови сокове (за предпочитане с билки) или най-малко сладко-кисели плодови сокове ", добавя лекарят.
Имате ли " безобидна " бенка? Задължително прочетете това
Във Англия жена умря от рак, откакто лекарите в продължение на 8 години смятаха бенката на ръката й за „ безобидна&rdq...
Прочети повече
Към провъзпалителните храни спада и всичко пържено - най-лошият вид е пържено алено месо в огромни количества. Най-безопасният метод за подготвяне на такова месо е да се вари или задушава, само че е задоволително и качествено барбекю (ако продуктът не се обработва с огън, а с парещ въздух). Същото важи и за зеленчуците на скара.

" Що се отнася до противовъзпалителните храни, това са сладки и кисели плодове, съвсем всички зеленчуци - те са потребни както сурови, по този начин и термично обработени, според от поносимостта - билки, които са богати на антиоксиданти, разнообразни типове плодове, изключително черни. Куркумата е доста известна в този момент - тази фалшификация също има противовъзпалителен резултат, само че не би трябвало да се употребява, в случай че имате гастрит или остро инфектиране на червата ", споделя Чудаков.

" Млечните артикули за доста хора са провокатори на хронично инфектиране, тъй че с тях не би трябвало да се злоупотребява, а е по-добре да се избират ферментирали млечни артикули ", споделя експертът. 

Овесените ядки, в случай че ги ядете всеки ден, също могат да бъдат провъзпалителни, по тази причина се предлага да ги редувате с елда, ориз (най-неутралната зърнена култура) и ечемик ", заключава Чудаков.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР