Консумацията трябва да е умеренаНякои от лошите навици, възникнали по

...
Консумацията трябва да е умеренаНякои от лошите навици, възникнали по
Коментари Харесай

Учени: Мозъкът обича вино и сирене

Консумацията би трябвало да е умерена
Някои от неприятните привички, зародили по време на пандемията, може да не са толкоз неприятни. Резултати от проучване демонстрираха, че виното и сиренето могат да забавят утежняването на когнитивните качества на човек, оповестява БГНЕС.

Заключенията на специалистите обаче не са опрощение да се употребява цялостен поднос със сирене и бутилка вино всяка вечер в празничните седмици, показва Ориел Вилет, един от създателите на проучването и професор в Института за проучване на храните в Университета на Айова.

В изследването, извършено в продължение на цели четири години във Англия, са взели участие 1787 души на възраст сред 46 и 77 години, написа „ Индипендънт ".

Фокусът е бил върху честотата на консумация на избрани типове храни. Сред въпросите в анкетата, попълнена от участниците в изследването, е имало и подобен за честотата на приемане на пресни плодове, салати, тлъста риба, кафе, бира, сайдер, алено вино и сирене. Участниците в проучването били помолени да създадат и проби за просветеност.

Менюто на респондентите е взето поради сред 2006 и 2010 година, както и при контролните проби през 2012 година и 2013 година, а по-късно - през 2015 година и 2016 година

Резултатите бяха оповестени в ноемврийския брой на „ Journal of Alzheimer`s Disease “ и демонстрират, че аленото вино и сиренето в композиция могат да бъдат огромни съдружници в предварителната защита на когнитивния спад.

Установено е, че сиренето е най-ефективната храна за попречване на дегенеративните промени в мозъчната функционалност, които носи възрастта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР