Консумацията на лимони през последните две години изпреварва тази на

...
Консумацията на лимони през последните две години изпреварва тази на
Коментари Харесай

Хайде бе: Българинът консумира повече лимони, отколкото краставици

Консумацията на лимони през последните две години изпреварва тази на един обичаен за българския консуматор зарзават - краставицата.

Това демонстрират данните от разбор на трендовете в потреблението на основни за родния пазар стокови групи, направен от „ Кауфланд България “.

Изследването регистрира още, че българинът избира да избира плодовете и зеленчуците си от огромните вериги, вместо от откритите пазари, защото там контролът на произхода и качеството на продуктите е обезпечен. В „ Кауфланд “ плодовете и зеленчуците минават

многостепенен надзор на качеството по цялата верига на доставките, в това число и над 400 лабораторни разбора годишно, изработвани в немска лаборатория, оповестяват от компанията.

Експертите от комерсиалната верига изясняват годишния растеж от 15% при лимоните с променената периодичност на консумация, която поради Ковид пандемията от сезонна се трансформира в целогодишна. Проучването затвърждава като неоспорим любимец на родния пазар доматите.

Същевременно на трапезата на българина все по-често място намират аспержите, брюкселското зеле и селърито, които също бележат растеж в продажбите с 27 %.

Търсенето на по-качествени артикули се удостоверява и от нарастването с 20 % на био плодове и зеленчуци. Расте ползата и към по-екзотични усети като манго и папая, чиято консумация се е покачила с 12 %. Сред всички над 90 типа плодове, продавани в „ Кауфланд “ обаче, бананите са целогодишен любимец на българския консуматор.

За миналата година размерът от продажбите на плодове и зеленчуци в „ Кауфланд “ надвишава 45 млн. кг, като над 1 млн. клиенти седмично избират сред 210 свежи и качествени продукта, декларират от компанията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР