Консумацията на един банан дневно може да помогне за предпазване

...
Консумацията на един банан дневно може да помогне за предпазване
Коментари Харесай

Ново проучване: Зелените банани имат противоракови свойства

Консумацията на един банан на ден може да помогне за предотвратяване от рак. Това обаче се отнася единствено за зелени банани, които още не са узрели. Противораковият резултат се дължи на съдържащото се в тях стабилно нишесте, написа "Кенсър привеншън рисърч ", базирайки се на резултатите от английско изследване.

Авторите му от университетите на Нюкасъл и Лийдс са изследвали към 1000 души със синдром на Линч - генетично заболяване, обвързвано с нараснал риск от рак.

За задачите на проучването участниците в продължение на две години са приемали ежедневно доза стабилно (несмилаемо) нишесте, равняваща се на един незрял банан, или плацебо.

Зелените банани съдържат мощно резистентно нишесте, което е стабилно на храносмилателните сокове и има свойствата на растителни фибри.

Резултатите от проучването демонстрират, че устойчивото нишесте може да промени типа на бактериите в червата и да понижи риска от тумори в стомаха, хранопровода, панкреаса и дванадесетопръстника. Освен в бананите, то се съдържа в боба и овесените ядки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР