Kонсумацията на броколи или зеле може да намали тежкото протичане

...
Kонсумацията на броколи или зеле може да намали тежкото протичане
Коментари Харесай

Ако консумирате броколи или зеле, ще се спасите от някои проблеми с кожата

Kонсумацията на броколи или зеле може да понижи тежкото протичане на кожни алергии, сочат данни от взаимно изследване на Националния институт по опазване на здравето и медицински проучвания на Франция и Института " Кюри ", представени от Агенция Франс Прес.

Според специалистите констатациите им акцентират смисъла на уравновесена диета при пациентите, страдащи от сходни кожни реакции.

Проучването, оповестено в научното списание eLife и представено от Българска телеграфна агенция, за първи път демонстрира, че неналичието в храната на съединения, съдържащи се в зеленчуци като броколи и зеле, може да утежни кожните алергии при животни.

Известно е, че кожните алергии се предизвикват от несъответствуващ имунен отговор към съединения в околната среда, както и тежестта на протичането им зависи от голям брой фактори, в това число и от метода на хранене.

Рецептор

Учените са анализирали хранителни съединения, които работят върху молекула в организма, наречена рецептор за ароматни въглеводороди (AhR). Тези субстанции се съдържат в кръстоцветните зеленчуци, измежду които са и броколите.

Оказва се, че неналичието на тези хранителни субстанции при мишки е обвързвана с повече възпаления на кожата и утежняване на алергия, което не се следи при гризачи, в чиято диета участват съединенията.

Нарушения

Когато тези хранителни субстанции липсват, откривателите следят свръхпроизводство на избрана молекула в епидермиса на мишки. Това води до нарушавания при естественото действие на тип имунни кафези, които се намират извънредно в кожата и работят като " модулатор на кожните имунни реакции ".

Учените демонстрират, че съединенията, които задействат рецептора за ароматни въглеводороди, управляват производството на тази молекула и в кожните кафези при хората.

" Резултатите ни демонстрират, че небалансираното хранене може да усили алергичните кожни реакции при хората ", споделя в публикувано изказване Елоди Сегура, която управлява изследването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР