Консумацията на алкохол в напреднала възраст заплашва с фрактури, безболезнен

...
Консумацията на алкохол в напреднала възраст заплашва с фрактури, безболезнен
Коментари Харесай

Чашката е бич за възрастните хора с хронични заболявания

Консумацията на алкохол в преклонна възраст заплашва с фрактури, неусетен инфаркт и дехидратация, предизвести психиатър-нарколог Валентин Скрябин, който е с най-висока квалификационна категория. Ръководителят на клиничния клон на Московския научно-практически център по наркология приказва за заплахите от алкохола при възрастните хора в изявление за организация „ Москва ”.

Според Скрябин възрастните хора, които злоупотребяват с алкохол, са изложени на нараснал риск от дехидратация. Освен това, продължи той, такива хора могат да развият остеопороза, застрашаваща с фрактури. „ По-специално това важи за шийката на бедрената кост, която нормално приковава хората на легло до края на живота им. Консумацията на алкохол от възрастните хора също може да аргументи безболезнени инфаркти на миокарда, артериална хипертония и нарушавания на сърдечния темп “, изброи наркологът.

Той акцентира, че има заплаха медикаментите с рецепта, без рецепта и билковите медикаменти, които възрастните хора употребяват за хронични болести, да не се съчетават добре с алкохола. „ Нещо повече, някои медикаменти могат да станат рискови, когато се употребяват с алкохол. Тъй като толкоз доста възрастни хора одобряват медикаменти за хронични болести, един от най-големите опасности за здравето на възрастните хора е смесването на медикаменти и алкохол “, заключи Скрябин. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР