Консумацията на алкохол може да предизвика пристъпи на подагра. Само

...
Консумацията на алкохол може да предизвика пристъпи на подагра. Само
Коментари Харесай

Мога ли да пия алкохол и какъв при подагра?

Консумацията на алкохол може да провокира пристъпи на подагра. Само една алкохолна напитка за интервал от 24 часа може да аргументи припадък на подагра, а риска се усилва, в случай че увеличите това количество.

Подаграта (наричана ощеподагрозен артрит) се предизвиква от хиперурикемия. Това е положение, характеризиращо се с прекалено количество пикочна киселина в кръвта (пикочната киселина е отпадъчен артикул, създаван от организма, пренасян в кръвния поток и отстранен с урината).

Алкохолът, от своя страна, може да увеличи равнищата на пикочната киселина в организма, което води до подагрозни пристъпи.

Симптомите на подагра включват неочаквана и мощна болежка в ставите (особено в пръстите на ръцете и краката), отичане, вдървеност и лека тресчица. Както типа на употребявания алкохол, по този начин и количеството употребяван алкохол играят решаваща роля в тежестта и вероятността от подагрозен припадък.

Подаграта се характеризира с интервали на ремисия (без симптоми) и време на обостряния, когато признаците се утежняват.

Количеството употребяван алкохол има значение, при подобен тип заболяване. Изследванията демонстрират, че високата консумация на алкохол е рисков фактор за развиване на подагра.

След като човек има подагра, всяко количество алкохол усилва риска от припадък. Диетичните рекомендации за хора с подагра включват, да не пият алкохол най-малко три дни в седмицата.

Проучване от 2014 година открива, че хората, които са имали подагра и са консумирали една до две алкохолни питиета за 24 часа, са нараснали риска от подагра с 1, 36 пъти спрямо тези, които не са консумирали алкохол в границите на 24-часовия интервал.

 Мога ли да пия алкохол при подагра?

В същото изследване хора, които употребяват две до четири алкохолни питиета за 24 часа, усилват риска от подагрозен припадък с 1.51 пъти спрямо тези, които не са консумирали алкохол.

Видът на употребявания алкохол има значение. Проучвания са открили, че бирата и виното могат да повлияят на подаграта в друга степен, само че бирата е с най-голям риск да провокира подагра. Така че, в случай че страдате от такова заболяване, най-добре е да изключите бирата от дневния си режим.

Можете да пиете алкохол, в случай че имате подагра, макар че се предлагат лимитирани количества. Алкохолът ще повлияе на всеки човек с подагра по друг метод, което значи, че би трябвало да се въздържате от несъразмерната консумация на алкохол.

Вижте още: Вредата от алкохола върху координацията и вниманието.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР