Консумацията на алкохол често пъти ни кара да се чувстваме

...
Консумацията на алкохол често пъти ни кара да се чувстваме
Коментари Харесай

Какво да ядете и пиете, за да се отървете от махмурлука по-бързо

Консумацията на алкохол неведнъж ни кара да се усещаме зле на идващия ден. Това положение се назовава махмурлук. То може да съсипе деня ни. Най-добрият метод да излекуваме махмурлука е да понижим алкохола. Но неведнъж поражда специфичен мотив и от време на време изпиваме повече количество алкохол, в сравнение с би трябвало.

Ето какво е целесъобразно да ядем и пием, с цел да се може тялото да се детоксикира и регенерира по-бързо след алкохолен запой.

Последици от потреблението на алкохол

За да може тялото да изхвърли изпития алкохол, то би трябвало да го метаболизира изцяло. Това има редица отрицателни последствия. Определяме ги с една къса дума: махмурлук, който включва богат лист от премеждия:

- нараснала жадност,
- главоболие,
- фотофобия,
- свръхчувствителност към звуци,
- киселини, гадене, диария
- липса на вкус или несъразмерен вкус,
- нарушавания на концентрацията,
- бодърствуване,
- уязвимост, незаинтересованост,
- настинка, изпотяване,
- спазми, проблеми с равновесието,
- нервност, нервна хиперактивност, чандра.

Причините за алкохолно отравяне

Повечето хора, които пият алкохол, изключително в огромни количества, имат много сложен идващ ден.

За да бъде изведен от тялото, алкохолът би трябвало да се метаболизира. В резултат на този развой се появява ацеталдехид, който е главната причина за множеството от тези премеждия.

В храносмилането на алкохолните питиета взе участие целият храносмилателен тракт, само че най-натоварен е черният дроб. Той е виновен за неутрализирането и премахването на токсините.

Хидратацията е ключът към детоксикацията

 махмурлук

Вторичните аргументи за махмурлука включват дехидратация, тъй като, макар че алкохолът е в течна форма, той не ви хидратира. След консумация на алкохолни питиета, тялото най-често се бори с хипогликемия (ниска захар), по тази причина е значимо да не забравяме да се хидратираме и подхранваме рационално макар неразположението, което усещаме

Какво да включим в менюто, с цел да детоксикираме тялото по-бързо и да възвърнем цялостните си сили? 

Най-важното е да пием течности, само че освен такива, които ни хидратират. В ден, когато сте изтощени от махмурлук, би трябвало да заобикаляме освен алкохола, само че и кафето и черния чай. Те няма да оказват помощ за балансиране на водния баланс.

Най-добрият лек за махмурлук е негазирана вода с високо минерално наличие. Може да се обогати с лимонен сок или листенца от мента. Лимонът, макар че е кисел в устата, е алкален и предизвиква клетъчната хидратация. Популярните и потвърдени способи за махмурлук включват също вода от кисели краставички, чай от мента и запарки от маточина. Те ще ви оказват помощ да успокоите нервната система и да подобрите вашето богатство. Добре е да посегнете и към прясно изцедени цитрусови сокове. Те обезпечават доста витамин С и усъвършенстват отстраняването на токсините.

 махмурлук

Как да се храним, с цел да детоксикираме тялото по-бързо?

Организмът, изтощен от смилането на алкохола, от време на време отхвърля да се храни. Добре е да включим свеж доматен сок, който е богат на ликопен и калий. Той ще помогне за нормализиране на кръвното налягане и подсилване на сърцето. Струва си да прибавим щипка сол към свеж, домакински доматен сок - това ще попълни дефицита на натрий, с който се оправяме след пиянство на алкохол.

Ако отравянето е толкоз мощно, че е невероятно да се яде пълноценна храна, коства си да посегнем към сладките плодове. Бананите и гроздето ще работят изключително добре в този случай. Благодарение на високото наличие на елементарни захари, те ще оказват помощ за управление на алкохолната хипогликемия и ще попълнят недостига на хранителни субстанции (витамини и минерали).

Основното предписание, когато тялото се пробва да обезврежда алкохолното отравяне, е да се ядат елементарно смилаеми ястия, приготвени въз основата на високо хранителни артикули. Порциите би трябвало да са дребни, с цел да не се претрупва храносмилателния тракт.

Какво да заобикаляме след приложимост на алкохол?

- мъчно смилаемо месо, изключително алено месо,
- артикули от брашно, като кнедли или силезийски кнедли,
- пържени ястия, изключително в дълбока лой,
- бързо хранене и високо модифицирани артикули.

 махмурлук

Най-добрата закуска след алкохолно отравяне

Добре е да наблегнете на натуралните артикули, за предпочитане варени.

Добър вид за закуска са леко сварени яйца и парче първокласен бял самун. Яйцата са лесни за мелене. Ако храносмилателният тракт не е потърпевш доста, не е имало повръщане и не ви се гади, можете да опитате и бъркани яйца и масло.

На обяд най-хубавото предложение е бульон с юфка или една от киселите супи, да вземем за пример борш, кисела ръжена чорба или чорба от краставици. Тези супи ще ви оказват помощ да се изправите на краката си.

Допълване на хранителни субстанции и фибри

През първия ден не си коства да преминавате към диета с високо наличие на фибри, откакто сте прекалили с алкохола. Консумацията на прекалено много сурови растителни фибри може да предизвика диария, а това не е мечтан сюжет за организъм, изтощен от смилането на алкохол. Затова е целесъобразно да закусваме бял самун.

Трябва да помислите за пълнозърнести храни на идващия ден, както и за по-голяма порция пресни зеленчуци и плодове. Те са най-хубавият източник на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти, които са били изхвърлени от тялото, което метаболизира алкохола.

От втория ден след алкохолния запой менюто би трябвало да включва:

- зеленолистни зеленчуци, които са източник на хлорофил (спомагат за оксигенирането и подхранването на клетките);
- пресни зеленчуци и плодове с акцент върху доматите и бананите за подкрепяне на попълването на калия;
- естествени, минимум модифицирани артикули, като пълнозърнест самун, булгур, ориз;
- овесени ядки - те са отличен източник на витамини, минерали и фибри;
- постни млечни артикули, бяло месо.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР