Консултациите за избор на следващ главен прокурор, които държавният глава

...
Консултациите за избор на следващ главен прокурор, които държавният глава
Коментари Харесай

Цацаров: Консултациите при президента за избор на главен прокурор са подранили

" Консултациите за избор на идващ основен прокурор, които президентът Румен Радев стартира, са подранили и са припрян развой ". Такова мнение е изразил основният прокурор Сотир Цацаров пред президента по време на срещата им, която продължи повече от час, заяви вестник " 24 часа ".

Цацаров напомни, че процедурата за избор на нов основен прокурор би трябвало да бъде открита на 10-ти юли или най-късно на 10-ти септември. Теоретично изборът може да се проведе  в края на октомври или началото на ноември.

Срещата е минала в спокоен и конструктивен дух, заяви още основният прокурор.

Той също по този начин е подчертал, че консултациите не трябва да се възприемат като опит за въздействие, защото президентът няма присъединяване в първия стадий при избора на основен прокурор.

Попитан за паметните бележки от срещата на тримата огромни с еврочиновници, които бяха разкрити от Висшия правосъден съвет предходната седмица и по-специално за критриките, които шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов насочва към всички институции, Цацаров изясни, че не желае да ги разяснява, като счита, че не трябва да се влиза в междуинституционален, а още по-малко в междуличностен спор. 

Във вторник следва среща на президента с Лозан Панов, а в четвъртък с ръководителя на Върховния административен съд Георги Чолаков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР