Консултации за състава на секционните и подвижните секционни избирателни комисии

...
Консултации за състава на секционните и подвижните секционни избирателни комисии
Коментари Харесай

Представителите на партиите в Сливен се разбраха за състава на СИК-овете в общината

Консултации за състава на секционните и преносимите секционни изборни комисии по отношение на изборите за Народно заседание на 2 април организира кметът Стефан Радев. Участваха представители на всички парламентарно показани партии и обединения, както и секретарят на Община Сливен Валя Радева и екипът за подготовка на изборите.

Изготвеното предложение за състава на секционните комисии е съобразено с математическия модел в закона, означи Радев. За производство на изборите за 49-ия парламент в общо 181 секционни комисии в община Сливен ще вземат участие 1521 членове, като на 127 комисии съставът ще е от 9 души, а на останалите 54 – от 7 души. Броят на преносимите секционни изборни комисии ще бъде в допълнение конкретизиран.

От коалиция „ Политическа партия “ предложиха на коалиция „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “ да бъдат разменени зам.председателските места в секция 3 в Сливен и секция 163 в с. Чокоба, както и председателските – в секция 12 в Сливен и секция 136 в с. Градско. Предложенията не бяха признати. Съгласие беше реализирано по отношение на предлагането на „ Политическа партия “ към Движение за права и свободи за замяна на зам.председателските места в секциите в селата Ковачите и Блатец.

Протоколът от извършените съвещания ще бъде направен и подписан от участниците още през днешния ден, 22 февруари.

Секретарят на Община Сливен Валя Радева подсети на присъстващите представители на партии и обединения, че срокът за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес е до 18 март.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР