Консултации при областния управител за определяне състава на Районна избирателна

...
Консултации при областния управител за определяне състава на Районна избирателна
Коментари Харесай

Без резултат завършиха консултациите за състава на РИК за Трети изборен район Варна

Консултации при регионалния шеф за установяване състава на Районна изборна комисия за идните избори 2 в 1 на 9 юни завършиха без резултат, оповестяват от пресслужбата на Областна администрация. Проф. Андрияна Андреева от своя страна би трябвало да вземе решение до 20 април 2024 година, с което съгласно импортираните писмени оферти да дефинира състава, ръководителя, заместител ръководителите и секретаря на РИК.

На съображение чл.60, ал.1 от Изборния кодекс и отправена покана до политическите партии и обединения, през днешния ден регионалният шеф професор Андрияна Андреева организира съвещания за установяване състава на РИК за Трети избирателен регион – Варненски за плануваните на 9 юни 2024 година Избори за членове на Екологичен потенциал от република България и Избори за Народно заседание.

Не бе реализирано единодушие за избор на ръководител на РИК, на заместител ръководители и на секретар за идните на 9 юни Избори за членове на ЕПот Република България и Избори за Народно заседание.

Протоколът бе подписан от представители на всички парламентарно показани партии и обединения, взели присъединяване през днешния ден в консултацията при регионалния шеф и ще бъде изпратен в ЦИК. Тя от своя страна би трябвало да вземе решение до 20 април 2024 година, с което съгласно импортираните писмени оферти да дефинира състава, ръководителя, заместител ръководителите и секретаря на РИК.

Припомняме, че съставът на РИК – Варна ще е със 17 членове, в това число ръководител, 4-ма заместител председатели/съгласно гласуваното през днешния ден решение/, секретар и членове както следва:

За коалиция „ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “ – 5-ма членове

За коалиция „ ПП-ДБ “ – 4-ма членове

За партия Движение за права и свободи – 3-ма членове

За коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ – 2-ма членове

За партия „ ИТН “ – 1 член.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР