Консултантска компания от Русе започна преди 6 месеца експеримент, като

...
Консултантска компания от Русе започна преди 6 месеца експеримент, като
Коментари Харесай

Фирма от Русе въведе успешно 4-дневна работна седмица

Консултантска компания от Русе стартира преди 6 месеца опит, като вкара четиридневна работна седмица, запазвайки заплатите и бонусите на чиновниците си. Шест месеца по-късно опитът е оценен не просто като позитивен, а и като единственият вероятен метод на работа в тази компания, споделя Nova.

Когато през юли Петър Петев взема решение чиновниците му в офисите в Русе и Бургас да почиват с един ден повече през седмицата, не е доста сигурен за резултата. Днес към този момент няма никакво съмнение - изгодите от 4-дневната работна седмица са безспорни.

" Спокойно можем да отчетем опита като сполучлив, защото нито работата изостава, а в действителност и атмосферата в офиса е невероятна ", изяснява Петър Петев, притежател на консултантската компания.

Той не намира дефекти в този модел на работа, тъй като сътрудниците му сами си вършат графика за почивките. " Имаме непрекъснато наличие в офиса, само че пък хората се редуват. Понякога сливат петък с понеделника от едната и от другата седмица и им стават даже четири следващи почивни дни ", изяснява Петев.

Въпреки по-малкото работни дни заплатите на чиновниците във компанията не са понижени. Отпуските - също, а
бонусите са се нараснали. " Имаме система, по която възнаграждаваме специалистите във връзка на съответна работа, съответно мероприятие, което по този начин се е случило с по-голям интензитет на натоварването, тъй че нищо не се е трансформирало ", изяснява шефът на компанията.

Служителите в офиса към този момент даже и не могат да си помислят, че ще се върнат на общоприетата седмица. " Даже не стои на дневен ред въпросът за анулация на този метод на установяване на работното време ", споделя Петев.

Служителите са удовлетворени и съумяват да се оправят с плануваните си задания за по-кратък интервал, само че и тъй като им остава време за развлечения и занимание. В тази русенска компания всички са единомислещи, че сполучливият модел може да се внедри и в други компании в областта на услугите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР