Консулските служби на Република България постепенно ще възстановяват нормалната си

...
Консулските служби на Република България постепенно ще възстановяват нормалната си
Коментари Харесай

Консулствата ни в чужбина започват поетапно работа с граждани

Консулските служби на Република България последователно ще възвръщат естествената си работа и приемното време за жители , следвайки последователно облекчение на противоепидемичните ограничения в обособените страни. Това решение взе Извънредният щаб за ограничение на разпространяването на COVID-19 в Министерство на външните работи, който под управлението на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева направи обзор на работата на задграничните ни представителства в изискванията на пандемия.
Мисиите ни зад граница ще получат инструкции последователно да върнат в цялостен размер услугите за жители според от съответната конюнктура във всяка приемаща страна. Ще се съблюдават прецизно санитарно-епидемиологичните условия и изискванията за сигурност. Гражданите, които желаят да се възползват от услугите, ще открият подробна информация за приемното време, услугите и подхванатите ограниченията на съответната интернет страница на задграничните представителства.
С приоритет ще бъдат обслужвани хората с авансово записани, само че след това анулирани, часове.  Към поетапно нормализиране на приемното време към този момент мина генералното ни консулство във Франкфурт, което от 27.04.20 година приема българските жители, а консулската работа на посолството ни в Берлин следва да възобнови постоянния банкет на жители от 05.05.20 година През актуалната година изтича срокът на над 996 000 персонални карти и над 630 600 паспорта , като забележителна част от засегнатите български жители обитават в чужбина.
Припомняме, че поради противоепидемичните ограничения и извънредно огромният брой филантропични проблеми с български жители, консулските ни служби бяха прекратили работа с клиенти, като се изключи незабавните случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР