Консулските служби на България постепенно ще възстановяват нормалната си работа

...
Консулските служби на България постепенно ще възстановяват нормалната си работа
Коментари Харесай

Консулските ни служби подновяват работа

Консулските служби на България последователно ще възвръщат естествената си работа и приемното време за жители, следвайки последователно облекчение на противоепидемичните ограничения в обособените страни. С такова решение излезе днес Извънредният щаб за ограничение на разпространяването на COVID-19 в Министерство на външните работи, който под управлението на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева направи обзор на работата на задграничните ни представителства в изискванията на пандемия.

Мисиите ни зад граница ще получат инструкции последователно да върнат в цялостен размер услугите за жители според от съответната конюнктура във всяка приемаща страна. Ще се съблюдават прецизно санитарно-епидемиологичните условия и условията за сигурност, оповестиха от Министерство на външните работи.

Гражданите, които желаят да се възползват от услугите, ще открият подробна информация за приемното време, услугите и подхванатите ограниченията на съответната интернет страница на задграничните представителства.

С приоритет ще бъдат обслужвани жителите с авансово записани, само че след това анулирани часове.

Към поетапно нормализиране на приемното време към този момент мина генералното ни консулство във Франкфурт, което от 27 април приема българските жители. Консулската работа на посолството ни в Берлин следва да възобнови постоянния банкет на жители от 5 май.

През актуалната година изтича срокът на над 996 000 персонални карти и над 630 600 паспорта, като забележителна част от притежателите им обитават в чужбина. Временно бе издействано даже и документи с изминал период да бъдат признавани от непознатите управляващи за годни до 30 юни вклчително.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР