Конституцията никъде не забранява да се пита народът по каквито

...
Конституцията никъде не забранява да се пита народът по каквито
Коментари Харесай

Александър Сиди: Конституцията никъде не забранява да се пита народът

Конституцията на никое място не не разрешава да се пита народът по каквито и да е въпроси. Не виждам нищо неприятно в това. Ние не променяме конституционния ред, не вършим някакви велики неща. Това съобщи депутатът Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.

Коментарът му беше във връзка новоприетите промени в Изборния кодекс, които разрешават привикване на референдуми по въпроси от естеството на Велико национално заседание. Текстът срещна рецензии от опозицията. А пред бТВ Сиди сподели, че не трябва да се вършат операции.

"Има прагове по кое време се вземат решенията от референдума ", означи той.

Призна обаче, че след референдум Народното събрание ще взема решение дали да се съобрази с вота на гласоподавателя. Ако това не стане - хората щели да съдят по делата на депутатите.

"Няма по какъв начин през референдум да промениш Конституцията. Тя се трансформира посредством Велико национално заседание ", безапелационен бе Александър Сиди.

Той изрази неразбиране за какво протестиращите желали смяна на политическата система, а в този момент, когато тя се предлага,е я одобрявали.

"Виждаме, че още веднъж ни скачат. Мисля, че е редно да може да попиташ народа си по значими въпроси ", сподели Сиди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР