Конституцията е основният договор в обществото. Аз мисля, че някъде

...
Конституцията е основният договор в обществото. Аз мисля, че някъде
Коментари Харесай

Петков: ГЕРБ вкара ДПС във властта, на нас не ни харесва, но те са скачени съдове

Конституцията е главният контракт в обществото. Аз мисля, че някъде надълбоко в цялата политическа система, която се отразява и в образованието, и в културата, и в стопанската система, стои неналичието на правила и правда ", съобщи Кирил Петков пред Дарик радио.

" Нашите критици споделят " огромната смяна направихте ", от Гешев на Сарафов. Но без значение какъв е моралният компас на Сарафов, всяко придвижване оттук насетне и всяко решение той би трябвало да го прави, имайки поради, че някой ден той може да бъде разследван от самостоятелен арбитър. Това, което ние разбрахме, е че координацията сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е толкоз сериозна, че те работят съвсем като една конструкция - това е в действителност факт. Тук въпросът не е за какво ние решаваме да поканим Движение за права и свободи да бъде част от това болшинство. Както ние сме в цялостна съгласуваност с " Демократична България ", ГЕРБ споделят " ние сме в цялостна съгласуваност с Движение за права и свободи и това болшинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, тъй като ние работим като едно - това е действителността ", изясни Петков.

И означи, че " тук въпросът е за какво и по какъв начин е допустимо да реализираме смяна с хората, които преди са били знак на това, против което сме се борили ".

Запитан има вяра ли на съдружните си сътрудници от ГЕРБ, Петков отговори: " Ако някой от тези партии каже, че има вяра на другия, ще е неистина. Тук въпросът е имаме вяра ли, че макар че нямаме огромно доверие между тях, можем да реализираме някакви цели, които са общи - и тук споделям " да ".

Той разяснява, че в случай че се стигне до договорка за " Лукойл ", една заплаха, която не желае да се случи, е да се появи отнякъде офшорка, зад която да се скрият купувачи, които българското общество да не ги знае.

" Едните може да са скрити съветски купувачи, ужким през западен вложител. Другият вид е да са някакъв консорциум с някакви скрити български купувачи с неразбираеми капитали, с някакви непознати скрити купувачи с неразбираеми капитали зад някаква офшорка ", уточни Петков.

" Това си е частна договорка, " Лукойл " има цялостен избор на кого да го продаде, само че аз желая притежателят да се знае, да бъде с добра известност, и в случай че може, да има дори съставен елемент, в който законът за корупцията в чужбина е комплициран за масата, тъй че да не може толкоз основен актив на България да бъде употребен за корупционни или политически маневри ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР