Конституционният съвет на Франция одобри в петък, при определени условия,

...
Конституционният съвет на Франция одобри в петък, при определени условия,
Коментари Харесай

Конституционният съвет на Франция одобри ваксинационните паспорти

Конституционният съвет на Франция утвърди в петък, при избрани условия, новия имунизационен пропуск на страната, който ще изисква хората на възраст 16 и повече години да показват доказателство за имунизация против ковид, с цел да влизат на публични места като питейни заведения, заведения за хранене и кина, предава Reuters.

Новият пропуск е част от устрема на президента Еманюел Макрон да направи живота задоволително сложен за дребното неимунизирани хора, разяснява организацията.

Решението на Съвета проправя пътя на пропуща да влезе в действие на 24 януари, като заменя здравния пропуск, който беше доказателство за имунизация, неотдавнашен негативен тест или предходна зараза.

Съветът удостовери проектите на държавното управление всеки над 16 години да бъде длъжен да демонстрира имунизационен пропуск, както и наредба в законодателството, която разрешава на шефовете на питейни заведения и заведения за хранене да ревизират самоличността на обещано лице дружно с пропуща, с цел да ограничи потреблението на имитации или документи, принадлежащи на други лица.

Но Конституционният съвет анулира условието остарелият здравен пропуск да се изисква за присъединяване в политически манифестации. След по-малко от три месеца преди избори, Съветът съобщи, че сходна наредба ще засегне свободата на хората да споделят възгледи и отзиви.

Въвеждането на имунизационния пропуск даде нов подтик на седмичните улични митинги против рестриктивните мерки върху публичния живот, свързани с ковид.

Някои хора, които се съпротивляват на имунизацията, споделят, че са били накарани да се усещат като жители от втора класа от Макрон.

Франция заяви за повече от 425 000 инфектирани с ковид в четвъртък и лечебните заведения споделят, че по-голямата част от пациентите с Covid-19 в интензивните отделения са неимунизирани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР