Конституционният съд реши единодушно, че министърът на правосъдието може да

...
Конституционният съд реши единодушно, че министърът на правосъдието може да
Коментари Харесай

Бабикян и Ясен Тодоров коментираха искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор

Конституционният съд реши единомислещо, че министърът на правораздаването може да желае предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор и на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. Темата разясниха пред Българска национална телевизия от придвижване "Ние идваме " и Ясен Тодоров, зам.-директор на Национална следствена служба.

изрази своите подозрения в настояването на оставката на основния прокурор.

Никой не чака от този Висш съдебен съвет нещо сходно. Може би Висш съдебен съвет може да се замисли и то скрито, счита Бабикян.

Ясен Тодоров също изрази подозренията си, че това ще се случи. Решението на Конституционен съд запълва една празнота в закона. Ако реши, министърът може да внесе искане за предварително освобождение, само че с цел да се случи това, би трябвало 2/3 от състава на Висш съдебен съвет, т.е. най-малко 17 души, да са уверени, че има съображение, изясни Ясен Тодоров.

Тодоров изясни, че самият той води интензивно следствие, в което са разпитвани министри от последния кабинет на Бойко Борисов, от служебния кабинет, както и от кабинета на сегашния министър председател Кирил Петков и евентуално той самият също ще бъде разпитан по следствието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР