Конституционният съд обяви за противоконституционни разпоредби от Закона за банковата

...
Конституционният съд обяви за противоконституционни разпоредби от Закона за банковата
Коментари Харесай

Конституционният съд отмени законови поправки във връзка с КТБ

Конституционният съд разгласи за противоконституционни разпореждания от Закона за банковата неплатежоспособност, които бяха въведени по отношение на банкрута на Корпоративна комерсиална банка. Това е станало по искане на Висшия адвокатски съвет.

Текстовете, за които става въпрос, бяха импортирани в Народното събрание преди 3 години от депутатите от Движение за права и свободи Йордан Цонев, Хамид Хамид и Делян Пеевски.

Според решението на Конституционния съд текстовете опонират на Основния закон на републиката, тъй като е въведено законодателство особено за КТБ, което накърнява правилата на правовата страна, равенството пред закона и неприкосновеността на частната благосъстоятелност.

Става въпрос за ремонти, съгласно които се обявяваха за оскъдни заличавания на учредени в интерес на банката обезпечения. С тях също по този начин се спираха законовите периоди за действието на учредените в интерес на банката обезпечения за времето на слагането й под специфичен контрол до приключване на 6-месечен период.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР