Конституционният съд на Италия даде зелена светлина за въвеждането на

...
Конституционният съд на Италия даде зелена светлина за въвеждането на
Коментари Харесай

Италия въведе 10 задължителни ваксини за децата

Конституционният съд на Италия даде зелена светлина за въвеждането на 10 наложителни ваксини за децата. 

Поставянето на имунизациите ще бъде наложително, с цел да бъде записано детето в учебно заведение. Сред наложителните ваксини са такива за дифтерит, тетанус, полиомиелит, морбили, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Деца под 6 години също няма да бъдат одобрявани в детски заведения, в случай че не са осъществяване предписанията по имунизационния календар.

В закона са планувани и санкции сред 100 и 500 евро за родители, които откажат да ваксинират децата си на възраст от 6 до 16 години. 

Конституционният съд се произнесе по закона, откакто област Венето в Северна Италия възрази против самодейността. Съдиите обаче се мотивираха, че с дейностите си целят да защитят самостоятелното и груповото здраве.

В Италия има увеличение на случаите на морбили от началото на годината, като в 88% от случаите разболелите се не са били имунизирани. Някои от случаите приключиха със гибел.

В редица европейски страни зачестяват случаите на заболявания, за които кардинално има ваксини, като дребната шарка, да вземем за пример. Това е повода държавните управления да стартират да обмислят наложителната имунизация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР