Конституционният съд на Испания прие днес правно предизвикателство срещу кандидатурата

...
Конституционният съд на Испания прие днес правно предизвикателство срещу кандидатурата
Коментари Харесай

Испанският Конституционен съд спъва подготовката на референдума в Каталуня

Конституционният съд на Испания одобри през днешния ден правно предизвикателство против кандидатурата на каталунския парламент за ускорение на подготовката за референдум за самостоятелност, оповестява Ройтерс.

Асамблеята на Каталуня, следена от партии на независимостта, одобри предходната седмица ограничения, с цел да даде пълномощия и да форсира някои закони и подготовката за гласуването, планувано за 1 октомври.

Конституционният съд одобри предизвикването на държавното управление, което значи, че промяната на регионалнят парламент е спряна, до момента в който съдът вземе дефинитивно решение. Това нормално лишава няколко месеца.

Политиците в Каталуня дадоха обещание да продължат с референдума, въпреки че не е ясно по какъв начин ще се случи, в случай че Конституционният съд продължава с опитите си.

В събота каталунските управляващи обявиха, че са подали тъжба в съда, откакто високопоставени членове на локалното държавно управление бяха разпитани от испанската полиция за подготовката на референдума.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР