Конституционният съд на Хърватия предупреди днес, че настоящият президент Зоран

...
Конституционният съд на Хърватия предупреди днес, че настоящият президент Зоран
Коментари Харесай

Конституционният съд на Хърватия: Президентът Миланович не може да бъде кандидат за премиер


Конституционният съд на Хърватия предизвести през днешния ден, че актуалният президент Зоран Миланович, като безпартийно лице, не може да бъде претендент за Народното събрание, нито претендент за министър-председател, нито да взе участие в предизборната акция по какъвто и да е метод.

Решението на съда беше оповестено през днешния ден (18 март) на конференция от ръководителя на Конституционния съд Мирослав Шепарович, заяви Хина.

Шепарович сподели, че в случай че Миланович желае да се кандидатира, първо би трябвало да подаде оставка от президентския пост, след което отговорностите му да бъдат поети от ръководителя на Народното събрание, а до 60 дни би трябвало да бъдат свикани президентски избори.

Шепарович прикани Миланович и хърватската Социалдемократическата партия (СДП) да работят в сходство с конституцията на страната.

Конституционният съд чака съвестност от Миланович и други участници в изборния развой, добави ръководителят.

Хърватският президент Зоран Миланович дефинира 17 април за дата за парламентарни избори в страната. Хърватският парламент има 151 депутати, от които 140 са определени в 10 изборни региона, трима от диаспората са определени от хърватски жители, живеещи в чужбина, а осем са членове на националните малцинства в 12-ти изборен регион, който съставлява цялата страна. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР