Конституционните промени са суверенно решение на Република Северна Македония, но

...
Конституционните промени са суверенно решение на Република Северна Македония, но
Коментари Харесай

Евродепутат в Скопие: Конституционните промени са в интерес на гражданите, не на правителството

„ Конституционните промени са суверенно решение на Република Северна Македония, само че би трябвало да се разбере, и че това е в интерес не на държавното управление, а на страната и жителите и опозицията също би трябвало да има ясна позиция за това. Не може да бъдете постоянно против всичко, би трябвало да имате опция. Ако не приемате това, би трябвало да кажете кое е вашето решение ”, сподели на конференция евродепутатът и водач на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия Перес, която в Скопие се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отговор на журналистически въпрос дали в случай че Северна Македония промени конституцията си и впише в преамбюла й българите има гаранция, че това ще бъде последната спънка от страна на България за участието на страната в Европейски Съюз Перес уточни, че не може да даде гаранции за това, което българското държавно управление ще сложи на дневен ред, само че може да подсигурява, че като група в Екологичен потенциал от Прогресивния алианс на социалистите и демократите ще работят да има положително съдействие и консолидация във връзка с „ тези значими договаряния ”.

„ Това е ясна, мощна и положителна позиция във връзка с влизането на Северна Македония в Европейски Съюз и на парламентарната ни група, и на Европейски Съюз и мога да обещая, че ще работим за това ”, сподели Перес.

„ Сега е най-хубавото време да работим дружно и по тази причина пристигнах да изпратя ясно политическо обръщение от нашето политическо семейство. Аз съм ръководител на втората по величина политическа група в Екологичен потенциал, с над 150 депутати, само че ние имаме мощно въздействие и в европейските институции. Работим интензивно, с цел да подкрепим тази нова динамичност с договарянията за присъединение. Тук съм, с цел да поддържа този развой и да ви поздравя за достиженията ви. Наистина беше належащо водачество, с цел да се вземат толкоз сложни решения, само че те си заслужават, тъй като могат да донесат по-добро бъдеще за жителите на Северна Македония. Това, което вършат Северна Македония и Албания, е явен образец за целия район на Западните Балкани “, сподели Перес, която добави, че не е време за политически игри и би трябвало да е ясно кой е националният интерес на страната.

Премиерът на Северна Македония повтори позицията си, че същинската заплаха за европейския път на страната идва от партия Левица, която е срещу Европейски Съюз и НАТО и против интеграционните процеси на страната, а тази партия е взела „ като пленник ВМРО-ДПМНЕ и нейния ръководител, тъй като той е слаб и без визия ”.

" Сега този европейски път зависи единствено и само от нас, т.е. от 120 депутати в Народното събрание, които са представители на жителите, а жителите желаят по-добър живот, желаят страната да е член на Европейски Съюз, децата им да останат у дома и да изградят свое лично бъдеще тук ", сподели Ковачевски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР