Конституционните промени може да са болезнени, но са необходими и

...
Конституционните промени може да са болезнени, но са необходими и
Коментари Харесай

Михаел Рот: Конституционните промени в РСМ са болезнени, но и необходими

Конституционните промени може да са мъчителни, само че са нужни и по тази причина желая да насърча моите сътрудници тук в Народното събрание, в държавното управление, да създадат всичко допустимо, с цел да върнат страната по европейския път, сподели през днешния ден в Скопие ръководителят на комисията по външна политика на Бундестага и някогашния немски държавен министър за Европа Михаел Рот.


" Имаме потребност от повече упоритост към договарянията за присъединение. Македония играе доста значима роля като мултиетническа, мултирелигиозна и мултикултурна страна. Бих желал да стимулирам сътрудниците си тук, че си коства да се ангажираме повече с битката с корупцията, самостоятелната правосъдна система, укрепването на върховенството на закона и демократичната просвета в страната ", сподели Рот преди конференцията " Напредък на Берлинския развой посредством парламентарна дипломация ", която се организира в Народното събрание на РСМ.

Той акцентира, че нужните промени са отговорност освен на държавното управление, само че и на парламентаристите.

" Проблемите не би трябвало да се вземат решение посредством окупиране на територии и етническо пречистване, а посредством съдействие, другарство и помиряване сред другите етноси ", добави той.

" Оценявам, че толкоз доста хора в страната имат вяра, че бъдещето на страната е в обединена Европа. Но за жалост войната се завърна в Европа с съветската експанзия против Украйна. Това не е опасност единствено за хората в Източна Европа, само че и за всички нас. Изпращаме доста просто обръщение - да, заети сме с войната, само че това не значи, че забравяме значимата роля, която страните от Западните Балкани, в това число Македония, играят за бъдещето на Европа ", акцентира немският политик.

Михаел Рот пристигна в Скопие като част от интернационалните дипломатически старания за използване на конституционните промени като изискване за прогрес към Европейски Съюз. През деня Рот ще има срещи с ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, с представители на държавното управление и с водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР