Констатирано е, че заподозрените са изпращали имейли, силно наподобяващи електронните

...
Констатирано е, че заподозрените са изпращали имейли, силно наподобяващи електронните
Коментари Харесай

Белгийската полиция задържа трима българи, уличени в онлайн измам...

Констатирано е, че обвинените са изпращали имейли, мощно наподобяващи електронните адреси на одобрени сдружения (фишинг). По този метод те убедили компания от Съединени американски щати да им преведе посочената сума против даване на снабдителна услуга. Средствата постъпили в сметката на белгийско сдружение, локализирано в Гент.

 

Проверката стартирала поради този банков превод. Установено е, че средствата са били пренасочени след приемането им към други сметки в Белгия и България - фирмени и частни. При последвалото претършуване в парцели, употребявани от обвинените, са били открити 183 хиляди евро в брой и 70 подправени банкноти от по 100 евро.

Единият от причинителите е излежавал присъда със затвор, вторият е с гривна за електронно следене поради следствие по различен случай.

 

Белгийските способени органи поучават жителите да ревизират прецизно електронните известия, които получават и да бъдат изключително мнителни, в случай че им се предлага да преведат средства на компания, която им дава банкова сметка, друга от тази, която са употребявали по-рано.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР