Констатираха огнище на птичи грип в птицевъден обект за отглеждане

...
Констатираха огнище на птичи грип в птицевъден обект за отглеждане
Коментари Харесай

Огнище на птичи грип в Хасковско

Констатираха огнище на птичи грип в птицевъден обект за развъждане на бройлери в село Войводово, област Хасково, оповестиха от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ)

В стопанството се отглеждат към 390 000 птици . С цел ограничение на болестта и недопускане на неговото разпространяване, ще бъдат подхванати дейности за умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в обекта.

Около засегнатия животновъден обект е избрана 3-километрова защитна зона , в която попадат селата от община Хасково-Войводово, Манастир и Конуш. В 10-километровата следена зона са селата Стамболийски, Малево, Книжовник, Долно Войводино, Орлово, Долно Големанци, Мандра, Козлец, Текето, Гълъбец, Тракиец и Въгларово.

Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, артикули и странични скотски артикули, добити от тях, фураж за птици, както и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в обекта.

БАБХ припомня, че птичето месо и артикули, добити в обект, в който е открито огнище на Инфлуенца по птиците, не съставляват заплаха за човешкото здраве.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР