Констатацията от 18-ия доклад е приета днес. Спред него България

...
Констатацията от 18-ия доклад е приета днес. Спред него България
Коментари Харесай

Захариева: ЕК категорично заявява постигнатия от България прогрес в рамките на механизма

Констатацията от 18-ия отчет е призната през днешния ден. Спред него България е изпълнила всички рекомендации. За първи път през 2017 година имахме рекомендации към страната ни. През 2018 година първите резултати бяха налице. Част от 17-те рекомендации бяха изпълнени, а другите бяха към финала си. Тогава Европейска комисия изрази убеденост, че всички рекомендации ще бъдат изпълнени, а днешния отчет потвърждава, че очакванията не са били напразни. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на брифинг на Министерски съвет във връзка мониторинговия отчет за България от Европейска комисия.

"Имаше доста спекулации. Механизмът е основан с решение на Европейска комисия и би трябвало да завърши с решение Европейска комисия. Комисията ще изпрати отчета за мнението в Екологичен потенциал. Няма да спекулираме с дати за приключването на отчета. Не се знае дали ще е до края на мандата на тази европейска комисия. Важното е, че Европейска комисия ясно и изрично декларира, че постигнатият от България напредък в границите на механизма за инспекция и съдействие е задоволителен. Реформите се върша не поради Брюксел, Париж или Берлин, а поради страната ни. Предстои работа ", сподели още Захариева

"Отпаднаха рекомендациите към Министерство на вътрешните работи, само че работата ни продължава. Докалдът сподели, че сме стигнали равнище на доверие и трайни резултати. Всички резултати са ориентирани, с цел да дадем сигурност на българские жители ", добави по тематиката министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР