Констатациите в доклада на Държавния департамент на САЩ за правата

...
Констатациите в доклада на Държавния департамент на САЩ за правата
Коментари Харесай

Димитър Бечев: България може да не дава директно муниции на Украйна, но да попълва запасите на Полша

„ Констатациите в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати за правата на индивида у нас не са от през вчерашния ден и тази година просто повтарят това, което са споделили през времето. Единственото ново е, че последните години има подготвеност да се употребяват наказания по отношение на лица в България, които са уличени в корупция. Тези констатации имат и политическо значение, тъй като водят и до последствия. “

Това сподели в предаването „ Добро утро, Европа “ проф. Димитър Бечев – експерт по интернационалните връзки, учител в Оксфорд.

По думите му, макар напредъка през последните години, по основните въпроси, като този за статута на основния прокурор, към момента няма нужния прогрес.

„ Въпросът е какво другите партии схващат като промяна, би трябвало да се откри формулата за политическо ръководство, което до докара до промени. Решаващи са изборите за локална власт през есента, тъй като общините управляват огромен финансов запас “, счита Бечев.

По думите му от една страна страните от Европейски Съюз ще изпращат боеприпаси на украинската войска, само че от друга те би трябвало да попълнят тези ресурси, които дават на Украйна.

Така да вземем за пример България може да не дава оръжия на Украйна, само че да оказва помощ да вземем за пример на Полша да попълни запаса си или на друга европейска страна, разяснява Бечев.
От една страна страни ще изпращат боеприпаси на украинската войска, само че въпреки това тези неналичия или отбранителните потребности на обособените страни членки би трябвало да се допълват, т.е. като Полша изпрати 100 единици на Украйна, някой би трябвало да помогне на Полша да попълни това, което липсва в запасите ѝ.
„ Не бих се учудил България официално да не изпраща на Украйна боеприпаси, само че да подкрепя други страни, които пращат на Украйна “, добави Бечев.

„ Важно е да отбележим макар, че Си Дзинпин се срещна с Владимир Путин в Москва, Киев продължава дейна връзка с Китай “, означи експертът по интернационалните връзки.

По думите му някоя страна ще тръгне да арестува Путин. „ Не мисля, че и ще се употребява нуклеарно оръжие. Поне за Владимир Путин задачата е ескалация, то има други оръжия да се реализира. Това ще е ход на обезсърчение, в случай че се стигне до такава степен “, сподели още Бечев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР