Константин Маршавелов с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X спечели първия

...
Константин Маршавелов с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X спечели първия
Коментари Харесай

Маршавелов спечели полпозишън на Писта Бургас 2017, катастрофира с Камбуров

Константин Маршавелов с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X завоюва първия си полпозишън за този сезон. Пилотът на " КА-2 Рейсинг Тийм " бе най-бърз през днешния ден на трасето в Бургас, което е хазаин на четвъртия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен Маршрут.

Още при започване на първата подготовка пловдивчанинът трябваше да се прибере в бокса на тима си, откакто преди този момент, на един от противоположните завои се удариха с Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX). В тази подготовка Маршавелов остана с четвърто време.

Във втората подготовка двукратният първенец на България в тази дисциплинираност записа най-хубаво време и по този начин си обезпечи първата стартова позиция за утрешното съревнование, което ще започва в 11:00 ч.

Във връзка с случая сред Константин Маршавелов и Пламен Камбуров, от тима на " Автотранс Рейсинг Тийм " подадоха контенстация против водача на " КА-2 Рейсинг ". Комисарите дефинираха случая като " спортен ", т.е. няма отговорни.

Първоначално се смяташе, че Камбуров няма да продължи присъединяване си, само че механиците му съумяха да оправят колата в точния момент за втората подготовка. В нея проблеми със спирачките не разрешиха на Камбуров да реализира по-добро време от това в първата сесия. Така водачът ще застане на четвърто място на стартовата решетка на следващия ден.

" В първата подготовка се ударихме с Пламен, което ни накара да се приберем по-рано в бокса. Според мен случая беше чисто спортен, както го дефинираха и виновните лица ", показа водачът в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР