Константин Каменаров подава оставка като генерален директор на БНТ. Това

...
Константин Каменаров подава оставка като генерален директор на БНТ. Това
Коментари Харесай

Каменаров подава оставка като генерален директор на БНТ

Константин Каменаров подава оставка като общоприет шеф на Българска национална телевизия. Това е декларирал той, представен от " 24 часа ".

В сряда е съвещанието на Съвета за електронни медии, на което членовете би трябвало да решат по кое време ще прекратят пълномощията му.

Според източници от Българска национална телевизия Каменаров ще подаде оставка и ще си тръгне незабавно.

Тогава Съвет за електронни медии бързо би трябвало да избере краткотрайно изпълняващ длъжността на генералния шеф, който ще ръководи 3 месеца до насрочване на нов конкурс.

Сред имената, които към този момент били обсъждани, са Уляна Пръмова, която е началник на новините в Българска национална телевизия, изпълнителният шеф Симеон Касабов, както и членовете на управителния съвет в медията Валери Запрянов и Василена Матакева.

По-рано тази седмица, Каменаров беше приет за отговорен по обвиняването, че е карал с 1.6 промила алкохол в кръвта.

Софийският градски съд удостовери напълно присъдата на Районния съд, като решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Влиза в действие наложеното наказване от 1 година и 3 месеца " отнемане от независимост " с 3 години изпитателен период и 600 лв. санкция.

По тази причина Каменаров е задължен да напусне поста на общоприет шеф на Българска национална телевизия, тъй като по закон членовете на управата на националната телевизия не могат да бъдат осъждани, без значение дали става въпрос за дейно или условно наказване.

Той беше заловен да кара пийнал късно вечерта през юни 2016 година Тогава той беше спрян за полицейска инспекция, а тестът му с дрегер отчела 1.6 промила.

В края на 2017 година Софийският областен съд му наложи условна присъда от година и три месеца затвор, 600 лв. санкция, както и лишаване на шофьорската му брошура за година и половина. Той апелира правосъдния акт пред Софийския градски съд.

Процесът по обжалването беше отлаган няколко пъти поради задължения или болести на Каменаров или юриста му. Последното отсрочване обаче провокира отзив, тъй като стана ясно, че до момента в който е бил болен, Каменаров в действителност е бил в командировка в Брюксел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР