Константин Каменаров е новият шеф на БНТ! Към момента четирима

...
Константин Каменаров е новият шеф на БНТ! Към момента четирима
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Ето кой е новият изпълнителен директор на БНТ!

Константин Каменаров е новият началник на Българска национална телевизия! Към момента четирима от петимата претенденти на Съвета за електронни медии гласоподаваха за кандидатурата на Каменаров. Костадин Каменаров, който също е водещ и някогашен новинар в Българска национална телевизия, залага на действителни хрумвания и консервативно финансиране, тъй като бюджетът е непълен за Българска национална телевизия.

Каменаров ще встъпи в служба незабавно, откакто бъде подписан договорът му, оповестиха от Съвет за електронни медии. Концепцията на Каменаров бе подкрепена от Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова.

Документи за състезанието подадоха деветима души, от тях Съвет за електронни медии позволи до втората фаза шестима, чиито чувания бяха извършени в два следващи дни – това са Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. За определен ще се смята претендентът, получил най-малко три от гласовете на петимата членове на съвета. Според реда на подаване на документите първи се показа спортният публицист Сашо Йовков. Като собствен главен приоритет, Йовков дефинира превръщането на Българска национална телевизия в мултиканална и мултимедийна телевизия.

Константин Каменаров сподели, че неговата идея е основана на действителни и постижими хрумвания при консервативно финансиране. Подчерта, че бюджетът, с който разполага сега публичната телевизия, е извънредно непълен и даде образец, че преди 15 години той е бил в два пъти по-голям размер. Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на публичната телевизия, който се е потвърдил във времето и "По света и у нас " се е трансформирал в неоспорим водач в телевизионния пазар. Но с цел да не останат те "самотен остров ", както се изрази той, в Българска национална телевизия извънредно значима е програмата, с цел да може Българска национална телевизия да се трансформира в една същинска опция на комерсиалните малките екрани.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР