Константин Бачийски бил за премиера и структурата на правителството, но

...
Константин Бачийски бил за премиера и структурата на правителството, но
Коментари Харесай

Бургаски депутат от ПП-ДБ не гласувал за кабинета „Денков“ заради влиянието на ГЕРБ върху него

Константин Бачийски бил " за " премиера и структурата на държавното управление, само че не и за състава му

Бургаският народен представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Константин Бачийски през вчерашния ден е дал своя вот „ за “ избора на премиера Николай Денков и на структурата на новия Министерски съвет. Той обаче е пропуснал гласуването за състава на държавното управление.

„ Това не е инцидентно “, разяснява той пред „ Флагман “. „ Аз върша неща, които считам, че са верни. Няма нищо инцидентно. Аз просто не бих подкрепил кабинет, който е с поддръжката и въздействието на ГЕРБ върху него. “

„ Реално, аз съм се борил против безобразията, които са правили ГЕРБ и Движение за права и свободи в продължение на 12 години и против техния модел и уродливите форми в публичния, икономическия и политическия живот в страната. Във всички предизборни акции аз съм заречен, че ще се боря против тези безобразия и че няма да поддържам кабинет с тяхно присъединяване. Аз си държа на думата. Не мога да си затворя очите и да допускам, че те са си сменили нрава за една вечер. Когато хората гласоподават за Бачийски, те получават Бачийски, а не получават Бойко Борисов, Пеевски или който и да е различен. Затова ще продължа да се боря против тези безобразия и отсега нататък и да ги разкривам “, съобщи още бургаският народен представител, който е и ръководител на партия СЕК.

„ Бих се радвал, в случай че сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ се окажат прави , че тези хора могат да си сменят метода на мислене и могат да почнат да вършат някакви положителни неща за страната. Но 12 години съм гледал, че хора, свързани с ГЕРБ и Движение за права и свободи, са непресъхващ извор на корупция  и каквото и да приказват, в последна сметка се получават напълно разнообразни неща. Затова аз нямам доверие, че те биха се трансформирали, изключително внезапно. Това беше претекстът ми да не гласоподавам за състава на кабинета . Не гласувах „ срещу “ или „ въздържал се “, тъй като трябваше да стимулирам своя избор, а не желаех да наподобявам като останалите партии , които нападнаха кабинета, защото моите претекстове са напълно разнообразни от техните. А и в кабинета има много смислени хора , в това число и от „ Продължаваме промяната “. Но поради въздействието на ГЕРБ и може би други обединения за мен беше непреодолимо да поддържа състава “, добави Константин Бачийски.

Официално, ГЕРБ има единствено един представител в държавното управление - вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Тя след девет месеца би трябвало да стане ротационен министър-председател. 

Друг министър, който вероятно би могъл да се смята за човек на ГЕРБ, е Милена Стойчева . Тя бе и в проектокабинета " Габровски ", излъчен от ГЕРБ в предишния парламент, който не съумя да получи задоволителна поддръжка. Стойчева стана министър на нововъведенията и растежа. 

Дали обаче няма и други " подводни камъни ", следва да разберем. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР