Конспиративните теории за ваксините водят до усложнени здравни ситуации като

...
Конспиративните теории за ваксините водят до усложнени здравни ситуации като
Коментари Харесай

Експерт: Конспиративните теории за ваксините водят до бум на заболявания като коклюша

Конспиративните теории за имунизациите водят до усложнени здравни обстановки като тази с коклюша. Това сподели здравният публицист Петър Галев в “Денят на Фокус ". “Конспиративните теории с небивалици за имунизациите са проблем. Това е среда, в която се основава съмнение към актуалната медицина и тя е налице в България. Лошо е, че млади и образовани хора се подвеждат.

Родители през днешния ден чест бъркат непоставянето на ваксини с “екологично, зелено " държание. Това е парадокс, тъй като имунизациите, антибиотиците и инвазивното лекуване на сърдечно-съдови болести са достижения на актуалната медицина. Не можеш да се отказваш от тях поради тайни теории ", безапелационен е Галев.

“Процесът е двустранен - лекарят на едно дете би трябвало да уведомява за идни имунизации, само че виновните родители би трябвало да наблюдават и сами имунизационния календар. Той е разполагаем на всички места ", счита журналистът.

Ако попиташ родител, който отхвърля да имунизира детето си, за какво го прави, чест мотив е “Не желая да увредя имунната му система " - в случай че го попиташ обаче по какъв начин работи имунитетът, мълчи, сподели Галев. “Затова се стига до обстановки, на каквито сме очевидци сега. Лошото имунизационно покритие води до завръщане на заболявания както коклюша ", добави специалистът.

“Наблюдаваме случаи, в които има подправени бележки за направени ваксини на децата. В детска градина се изисква подобен документ. Проблемът е още отпреди Ковид, само че по време на пандемията стана доста очевиден ", разясни Петър Галев.

“Електронното здравно досие непрекъснато се развива и съм сигурен, че в навлизащите функционалности ще навлезе алтернатива за напомняне на пациентите за избрани действия - имунизации и профилактични прегледи. Проблемът не е в достъпа до информация, а в разбирането за значимостта на процеса, в интензивността на младите родители. Те всички знаят доста добре по какъв начин да сърфират онлайн. Забравихме болести като коклюша и хората си споделят “Защо да имунизирам детето си? " Масовата наложителна имунизация е ключът към решение на казуса. Ако дълго не си имал кражба, питаш “Защо да заплащам СОТ ", идват и те обират тъкмо тогава. Ситуацията е аналогична ", сподели още здравният публицист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР