Консорциум Соф Кънект, с водещ партньор парижкия фонд Меридиам Ийстърн

...
Консорциум Соф Кънект, с водещ партньор парижкия фонд Меридиам Ийстърн
Коментари Харесай

Френско-немският консорциум Соф Кънект взема летище София

Консорциум " Соф Кънект ", с водещ сътрудник парижкия фонд " Меридиам Ийстърн Юръп Инвестмънтс САС " и с присъединяване на оператора " Флугхафен Мюнхен ", е предпочетен за концесионер на летище София, разгласи в сряда министърът на превоза Росен Желязков пред публицисти.

Макар неговото предложение да се обрисуваше на трето място като чист размер на препоръчаното концесионно хонорари за страната, като % от бъдещите доходи то беше на второ място и офертата му е получила най-.високата оценка от 86.12 точки.

Фондът " Меридиам " е основан в Париж и влага в инфраструктурни планове в Европа, Северна Америка и Африка, а " Флугхафен Мюнхен " ръководи летището в Мюнхен.

Те предложиха годишно концесионно заплащане от 24.54 млн. евро или 32% от размера на общите доходи от всички действия за настоящата година.

Очерталият се при подаването на офертите любимец - френско-турският консорциум " Ей Ди Пи/ТАВ " даде най-високото годишно концесионно заплащане от 32.82 млн. евро или 42.8% от размера на общите доходи от всички действия за настоящата година и втора по мярка инвестиция в развиването на летището в идващите 35 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР