Консорциум България 2020 ДЗЗД с водещ партньор Щрабаг е обжалвал

...
Консорциум България 2020 ДЗЗД с водещ партньор Щрабаг е обжалвал
Коментари Харесай

Жалба на „Щрабаг” бави новия лъч на Околовръстното на Пловдив

Консорциум България 2020 ДЗЗД с водещ сътрудник " Щрабаг " е обжалвал решението на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), с което се приключва поръчката за създаване на новия лъч на Околовръстния път на Пловдив, оповестява. Тя е една от 12-те компании, които бяха отстранени от присъединяване в процедурата за 42 млн. лв. без Данък добавена стойност.

 Отварят офертите за разширението на Околовръстното на Пловдив Виж още

Това значи, че от пътната организация не могат да пуснат нова поръчка, до момента в който Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не се произнесе. Възможно е жалбата да стигне до Върховния административен съд (ВАС), което би забавило процедурата с месеци. Съществува и догадка, при която Комисия за защита на конкуренцията или Върховен административен съд да се произнесат в интерес на консорциума и да постановят, че компанията е била отстранена погрешно. Тогава поръчката ще продължи в сегашните си условия, отбелязва изданието.

Кметът Здравко Димитров съобщи преди време, че в случай че няма обжалвания, се чака до дни новата поръчка за Югоизточния обход.

Участниците в сегашната процедура с изключение на Консорциум България 2020 ДЗЗД с водещ сътрудник " Щрабаг ", бяха още " Трейс Холд груп ", Обединение " Геопът Скоблева майка ", в което вземат участие Геострой АД и Пътстрой-92 АД, ГБС - Инфраструктурно строителство ", " Джи Пи груп ", " ИСА 2000 " и " Инжстройинженеринг ", " Каро Трейдинг ", консорциумът с " Парсек груп " и " Растер-Юг ", обединяване с ПСТ Груп и " Пътинженеринг ", Европейски пътища и " Грома холд ".

Индикативната стойност за трасето от 4,8 км бе 42 млн. лв. без Данък добавена стойност, а средствата бяха планувани в републиканския бюджет. Предвидено е трасето на обходния път би трябвало да стартира в региона на пътен възел " Скобелева майка " при 98-ми км на път II-56, да продължава съвсем паралелно на ж. п. линията и да приключи при кръговото кръстовище на 14-ти км от път II-86 Пловдив - Асеновград.

Новият път с габарит Г20 би трябвало да влее в построения предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Предвидено е също правата да е с две платна със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в една посока и с банкети. Строителните работи трябваше да приключат в границите на 18 месеца.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР